Zdravim, tahle otazka urcite bude pro vetsinu ridicu usmevna, ale neda mi se nezeptat. Mam za sebou prvni jizdu v autoskole, instruktor byl vcelku spokojen, mel jsem sice strach ale nakonec dobry. Ale celou dobu mi pri pridavani plynu prislo, ze ten pedal proste nema plynuly pohyb. Instruktor mi rekl at trochu pridam tak jsem trochu pritlacil na pedal a nic se nedelo, tak jsem zatlacil o neco vic a najednou to skocilo zase az moc proste. Tak ted otazka: Je mozny ze v tom jeste nemam cit kdyz jw to moje prvni jizda? Mozna jak je to auto stari tak to muze byt uz nejak "vychozeny"? Nebo jsem debil. Kazdopadne budu rad za jakoukoliv odpoved nebo vysvezleni :D
Nevím, jaké máte v AŠ auto, ale dost pochybuji, že by šlo o Š105 na které jsem dělal AŠ před lety já. Tam byl plyn skutečně mechanicky (strunou) spojen s ovládáním karburátoru a stávalo se, že to někdy drhlo, nevracelo se a pod.
Dnešní auta mají pedál elektronický, tzn není nijak mechanicky spojen s čímkoliv na motoru, je spojen jen kabelem. Takže mechanický problé=m je dost nepravděpodobný. Spíš si umím představit, že se nohou opíráte třeba o středový tune, nebo něco takového, což může vyplývat z nevyježděnosti. To ale je běžné, byť většina elévů zápasí spíše s ovládáním spojky - ale tak i tak je to o cviku, chce to jen praxi ...
Auto bude nejspíš v pořádku, takže platí ta druhá varianta. Taky nezkušenost a hlavně stydlivost zeptat se vedle sedícího instruktora, přesto, že ten je tam právě proto, aby odpověděl na podobné a všechny jiné otázky.
Nohu na pedálu plynu nedržte příliš křečovitě a ztrnule, spíše ležérně, volně ve vhodném úhlu. I případné lehké opření nohy o středový tunel někdy pomůže, oddálí případnou únavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.