Nejste přihlášen/a.
Mám VW gold 4,1.4 včera sem sedl po 2 týdnech do auta a nešlo mi nastartovat, vybila se mi autobaterie, nechal jsem jí nabít a když jsem jí tam dal tak zase nešla, tak jsem tam dal jinou a při nastartování mi vybuchla, ozvala se rána a z kapoty šel kouř, v baterce je díra. Umí mi tady někdo říct proč se to stalo a jestli mi to mohlo rozbít auto?
Nechme špičkování a hloupých názorů.Akumulátor vybuchl z prostého důvodu,.Byl přebitý a při startu v něm vybuchly plyny,tedy vodík,vzniklý při nabíjení.Baterie by se měla nabíjet při otevřených nalévacích otvorech,pokud je má.Bezúdržbové je nemají.Ovšem při větších nabíjecích proudech se AGM může za vysokých teplot při nabíjení bez teplotní kompenzace dojít k tzv. teplotnímu zkratu za vývinu značného množství plynů. Následkem může být destrukce akumulátoru.
JABRAKA
Kup novou baterii, dej ji do auta, nastartuj a jeď. Ty dvě předešlé byly vadné.
Pochopitelně umyj motorový prostor od kyseliny z vybuchlé baterie.
Vadný může být i auto - zkrat (prodřený plus kabel na kostru ještě před pojistkou), pak může řachnout i bezvadná baterka, můžou tam téct stovky ampér..
Přepólování - obvykle nedosáhnou kabely a je to jasný... Je fakt že blondýny dovedou všelicos
@asd1 co to meleš ty namyšlenej debile všechno jsem zapojil jak mělo být, tady jsem jen chtěl poradit, jestli ti to dělá problém že se někdo zeptá, tak nechápu proč tu vůbec píšeš
Jakube proč p.Asd titulujete debilem ,když sám víte kulový a proto se ptáte a to co psal bývá vždy jedna z pár příčin! Nejlepší je když houloubě učí orla létat!
Ale píšeš to o radě druhého .Popřemýšlej o tom co ti napsal nebo nechápeš psané?!Pokud by napsal : "máš to rozbité!" pak by to byla debilní rada. ale takto Ti napsal cituji : " zkrat (prodřený plus kabel na kostru ještě před pojistkou), pak může řachnout i bezvadná baterka,!"Pokud toto nechápeš ,tak se běž zeptat někam jinam ,třeba do ...
Než začne házet debilama, tak by mohl použít hlavu...
Chytrému napověz... Dal bych mu ban a ahoj.
gumidku-
přiznám se ,že 1x nám na vojně odešli (vybuchli obě) baterky na DK (kompresor ,motor T928-V8) baterku nemaje strojníka jsem zapojoval sám ,vše OK, a asi 5 minut po zapojení bouchli,sami od sebe, na topce pak zjistili závadu v elektroinstalaci!
Asi bych předpokládal,že Jakub123 nebude blondýna. K čemu slouží to tlačítko "nahlásit" vpravo? Vyzkouším...
Ještě detail - popřemýšlej,jaký je rozdíl mezi slůvky tip a typ. Já zatím budu dumat,co znamená "blodnýdy".To neznám.
je to jednoduché, přijdu si pro radu, dva lidi tu napíšou normálně a třetí přijde a dělá mi to ještě horší, když se tohle stane tak člověk nemá náladu číst blbé komentáře tipu "blondýny" atd. chtěl jsem čistě jen poradit a pokud se člověk kvůli tomu musí hned předvádět, tak nemusí psát vůbec
kdyžtak si ty komentáře nejdřív přečti, on napsal "blodnýdy" a né "blondýna" ty jsi prostě jen někdo kdo se nudí že :D
Bergere když už na něj děláš chytrého, tak by jsi měl vědět že za čárkou musí být vždy mezera...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.