Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,včera jsem kupoval nový akumulátor,do auta.Jedná se o 12V 72 Ah 600A značky BEAR POWER,údržbový ze zátkamy.Pán říkal,že byl po celou dobu,udržovaný a dobíjený?Tak sem to doma otestoval hustomněrem,a ukázalo mně to na zhruba 50% 1.22 hustota elektrolitu.Tak sem to dal na nabíječku,ta dává 6.5 Ampéru,zajímavý je to že za celou dobu nabíjení,nezačla plynnovat?Kapacita akumulátoru se nezmněnila,pořád stejná po 13 hodinách dobíjení,nabíječku sem už promněřoval,a v pořádku.Nevíte náhodou,jaká by mohla být příčina,že nejde dobýt na optimálních 1.28 hustota elektrolitu,jak je uvedeno?
Asi jsi se nechal doběhnout.Pokud koupíš nový akumulátor,nemusíš se vůbec zajímat o hustotu.Pokud je použitýma máš ho za 400.-jezdi,a nevšímej si ho,pokud bude dobře startovat.
Až startovat přestane,vyhoď ho a kup nový.
JABRAKA
Pán psal, že kupoval nový a na ten má záruku dva roky. Je mi to jedno, ale já osobně bych ho šel vyměnit.
Baterku sem nekupoval,z obchodu a ani nevím jak k tomu ten dotičnej přišel?Dal mi na tu baterku 1 měsíc záruku,to si myslím že je krátká doba?Říkal že když,s ní bude problém že ji vymění.
Máte pravdu,na tomhle se šetřit,nevyplatí kupoval sem jí za slušný peníze,jinak bych jí vůbec nebral.On je hlavní problém,v tom že se v dnešní době,nedá moc věřit lidem.
pravda, pravdoucí, každý se snaží vše zpeněžit, Já už jsem vyškolená že nevěřím -někdy ani sama sobě:D
No uvidím jak mi dlouho vydrží.Každopádně děkuji všem za rady a zkušennosti,a užíjte si zbytek výkendu.
Baterka vydrží, ale jen do zimy. Jestliže je teď kapacita nějakých 50-60%, s prvnímy mrazy bude sotva poloviční, nepočítám větší odpor motoru při ztuhlém oleji při startu. Diesel potřebuje pořádně zatočit, převalováním motor špatně chytá, ale v létě bude kapacita dostačující. Na baterii se dá taky vyčíst datum výroby, většinou bývá vyraženo na spodu.
otázka matoucí - když Nový?tak na co dobíjet...plynovat - proč když už je stará a na 50= nabita, kapacita po 13 hod stejná - zase hustoměrem? teplota?no příčina - koupil jste NOVÝ? šmejd...za kolik? Servis a změřit TESTEREM - měsíc záruka jistě - už začíná teplo tak ten měsíc vydrží, pak si kupte opravdu novou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.