Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobíjení akumulátoru - proč nejde?

Od: miri735* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,včera jsem kupoval nový akumulátor,do auta.Jedná se o 12V 72 Ah 600A značky BEAR POWER,údržbový ze zátkamy.Pán říkal,že byl po celou dobu,udržovaný a dobíjený?Tak sem to doma otestoval hustomněrem,a ukázalo mně to na zhruba 50% 1.22 hustota elektrolitu.Tak sem to dal na nabíječku,ta dává 6.5 Ampéru,zajímavý je to že za celou dobu nabíjení,nezačla plynnovat?Kapacita akumulátoru se nezmněnila,pořád stejná po 13 hodinách dobíjení,nabíječku sem už promněřoval,a v pořádku.Nevíte náhodou,jaká by mohla být příčina,že nejde dobýt na optimálních 1.28 hustota elektrolitu,jak je uvedeno?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Tak trochu nerozumím tomuto "včera jsem kupoval nový akumulátor" a pak "Pán říkal,že byl po celou dobu,udržovaný a dobíjený"

kytka*

Zřejmě nákup z druhé ruky, zaručeně nový akumulátor,ach ta důvěřivost*nevi*

1jara*

Ta hustota je stejná ve všech článcích? Nechte ji ze dva dny a potom opět změřte hustotu, pokud klesne tak už dosloužila.

Podle všeho ji nic nepomůže.

jabraka*
hodnocení

0x

Asi jsi se nechal doběhnout.Pokud koupíš nový akumulátor,nemusíš se vůbec zajímat o hustotu.Pokud je použitýma máš ho za 400.-jezdi,a nevšímej si ho,pokud bude dobře startovat.

Až startovat přestane,vyhoď ho a kup nový.

JABRAKA

stirecek*

Pán psal, že kupoval nový a na ten má záruku dva roky. Je mi to jedno, ale já osobně bych ho šel vyměnit.

miri735*
hodnocení

Baterku sem nekupoval,z obchodu a ani nevím jak k tomu ten dotičnej přišel?Dal mi na tu baterku 1 měsíc záruku,to si myslím že je krátká doba?Říkal že když,s ní bude problém že ji vymění.

kytka*

to bych ani měsíc nečekal, nač čekat, kupte si v obchodě novou.A můžete jezdit bez obav

miri735*
hodnocení

Máte pravdu,na tomhle se šetřit,nevyplatí kupoval sem jí za slušný peníze,jinak bych jí vůbec nebral.On je hlavní problém,v tom že se v dnešní době,nedá moc věřit lidem.

kytka*

pravda, pravdoucí, každý se snaží vše zpeněžit, Já už jsem vyškolená že nevěřím -někdy ani sama sobě:D

miri735*
hodnocení

No uvidím jak mi dlouho vydrží.Každopádně děkuji všem za rady a zkušennosti,a užíjte si zbytek výkendu.

stirecek*

Baterka vydrží, ale jen do zimy. Jestliže je teď kapacita nějakých 50-60%, s prvnímy mrazy bude sotva poloviční, nepočítám větší odpor motoru při ztuhlém oleji při startu. Diesel potřebuje pořádně zatočit, převalováním motor špatně chytá, ale v létě bude kapacita dostačující. Na baterii se dá taky vyčíst datum výroby, většinou bývá vyraženo na spodu.

stirecek*

To není dobré, když nevěříte sama sobě*sok*

8976*
hodnocení

0x

otázka matoucí - když Nový?tak na co dobíjet...plynovat - proč když už je stará a na 50= nabita, kapacita po 13 hod stejná - zase hustoměrem? teplota?no příčina - koupil jste NOVÝ? šmejd...za kolik? Servis a změřit TESTEREM - měsíc záruka jistě - už začíná teplo tak ten měsíc vydrží, pak si kupte opravdu novou...

cyril*
hodnocení

0x

Možná by nebylo na škodu použít k nabití jinou nabíječku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]