Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford focus1 problém se zámky

Od: koubas odpovědí: 10 změna:
Zdravím. Nevíte někdo kde by mohla být chyba když mi zámky reagují na dálku ale když do nich dám klíč a pootočím nic se nestane , když zamknu čudlíkem zevnitř zamknou se jen jedny dveře a nefunguje dvojí zamykání?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máš starší nebo novější MK1?

Starší měli za schránkou jednotku. Otevři dvířka přihrádky spolujezdce a hoď sjem foto. Ta dvířka musíš přetlačit a vyklopit až na zem.

Vpravo nahoře je jednotka a tam vede zelený a modrý konektor u starší verze.

Některé mají jednotku pouze na centrál a některé verze jednotku s centrálem a dálkou (popř i alarmem).

Problém bych začal hledat tam. Kódování je jednoduché. Tuším 4x se otočí střídavě klíčkem v zapalování a pípne to. Pak zmáčkneš na svých všech dálkách (podporuje pouze tuším 2 kusy) nějaké tlačítko a pípne to.

Vypneš zapalování a dálky jsou naučené. Pak reagují.

Pěkně to popsal Lukáš Rutar

lukas.rutar.cz/...

k2

...kde by mohla být chyba když mi zámky reagují na dálku...

koubas

Právě jde o to že na dálku fungují ale to je jediné takže mi nepřijde že by to bylo něco s klíčem když se např po zamknutí zevnitř zamknou jen dveře které manuálně zamknete (čudlíkem) ale ostatní nic, přijde mi to jako by byl problém s elektrikou ale nechci kvůli tomu rozebrat celé auto

Takže na dálku po první stisknu odemkne řidič a po druhém stisku odemknou se i ostatní dveře?

Na dálku se po jednom stisku zamkne komplet auto?

Funguje tety tohle, jak jsem popsal?

Když si sedneš do auta u řidiče a zatlačíš tu páčku nad klikou, tak se zamkne celé auto?

Když to samé uděláš manuálně i u spolujezdce, tak se zamkne celé auto?

...

K2 znovu nakódovgat klíče a otestovat to je otázkou 2 minut a není potřeba nic krom postupu. Za vyzkoušení nic nedá i když mu dálka funguje. ;) Muže pomoct i nemusí.

k2

@gumidek: Co muze pomoci cemu? Znovunakodovani DO pomuze tomu, ze DO, ktere funguje, bude fungovat stale?

koubas

tak znovu od začátku

Dálka odemyká/zamyká

!jediný problém z dálkou je že nejde dvojí zamykání (uzamknutí i vnitřní kliky po druhém stisku zámku na dálkáči)

Manuálně klíčem se odemknou/zamknou jen jedny dveře (řidičovy jen odemknou ale to je něco jiného)

Zevnitř čudlíkem se zamknou/odemknou také jen jedny dveře

jinak řečeno centrál funguje jen na dálku jinak ne

poznámka: po koupi měl centrál občas snahu zamknout všechny dveře teď už si ani nevrzne

Koubas, já jsem vůl. Musíš polopatě. *mir*

Čudlíkem jde zamknout nedvojitě zevnitř vozu prsty u řidiče a pouze řidič? U spolujezdce a pouze spolujezdec? Nebo ve výše uvedených případech vždy zamčeš celé auto tedy:

Čudlíkem u řidiče nedvotitě zamkneš komplet auto a stejně tak u předního spolujezdce čudlíkem prsty nedvojitě zamkneš celé auto?

...

Dále bych viděl vadu v samotné mechanice zámků dveří řidiče a popř i spolujezdce. Zkusit rozebrat, rozhýbat, omrknout, zda některé táhlo neprasklo a pod...

koubas
hodnocení

Prostě když zevnitř zmáčknu čudlík na dveřích u spolujezdce zamkne se jen spolujezdec, když u řidiče zmáčknu čudlík zamkne se jen řidič a to samé když zamykám z venku když pootočím klíč v zámku spolujezdce zamkne se jen spolujezdec a když u řidiče zamkne se jen řidič ostatní dveře se nezamknou

U kamarádova Focusa MK1 2000 , pokud klapnu řidiče, tak se zamkne komplet vše. Takže bych hledal chybu v zámku řidiče, pak jednotce a popř změřil i kabeláž.

asd1

Bych to tipnul na kabeláž - průchodky ke dveřím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]