Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake auto cca 20 let stare koupit - proc?

Od: tomaslad* odpovědí: 5 změna:

dobry den, poradte.

Chci stare spolehlive auto, youngtimera. Pro kazdodenni provoz, radost. Neresim cenu, design, zda kombi - kupe - sedan. Resim spolehlivost, udrzovatelnost, robustnost, opravitelnost, prakticnost. Idealne karburator. Motor max 2.5 litr benzin, to horni mez. Ne zadny Fiat 127, 110 L, Lada 1300. Ne, ze za me bude rozhodovat ridici jednotka, elektronika, PC, predprogamovane eco-normy. Chci primy prevod plynoveho pedalu na skrici klapku karburatoru. Auto, co relativne nerezne, ma prirozeny styl, neni "downsizingovane" co se tyce motoru a soucasnych trendu, vyrobce zachovava dlouhodobou vymenitelnost ND ( ne jako Renault, co meni kazdych pul rok rozmery a tolerance ND), a ma perspektivu dostat se na veteranske znacky - zadne emise, STK, Bursikovi eco zakazy vjezdu do center mest ala SRN.

Proste... co si myslite? Co doporucite?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

20 let staré auto které je držák s karburátorem bude trochu problém Ty opravdu dobré už byly alespoň s monovstřikem. Asi to bude chtít jít hlouběji do minulosti. Sám jsem docela zvědav na návrhy a doporučení.

To opravdu nemáte žádné kriterium ,které by to auto mělo splňovat? (náhon, třída,)

raadek*
Asi bych vam doporucil BMW e-30. Konkretne sestivalcovy 325i, ale karburator v nem nenajdete. R.

nu*
hodnocení

0x

zbytečně moc náročných kritérií, vylučujících v podstatě každé auto, zkuste slevit...na veteránsklé značky perpektivně dostanete každé staré původní auto s doklady, ale 25 leté a starší, koroduje každé auto, a 20-leté funkčí hliníkové protoptypy auta, které se nakonec nikdy nevyrábělo bude mít problém s díly, osobně bych volil oldtimer v podobě Tatry 603, černou s bílou střechou a pěkným chromem. Z Youngtimerů dle méhjo názoru žádný nesplní vaše požadavky.

kahsa*
hodnocení

0x

Zdravím já můžu doporučit Audi 80. Sám mám tuto značku i typ. Mám obsah 2.0, 66kw je to sice trochu lenoch,ale vzit nejakou silnější verzi tak to určitě potáhne.Ale musím říct že já jí mám asi tří měsíce najel jsem sním něco už přes 11tis km a naprosto bez problému. Auto je pohodlné a poměrně na věk i pěkné. Dale bych doporučil Ford Sierra 2.0 (prej je to tahoun) já měl sierru 2.3D naprosto spolehlivé auto a prostorné. A kamarád měl Renault 25 nejaký 6válec a vychvaloval jsi to akorát že to poměrně žralo.

mil®
hodnocení

0x

Jezdím Omegou 2,0 z roku 1994 a pohoda. Je to pěkný a rychlý auto a vejde se do toho skoro všechno. Na veteránský značky to hned ale nepude.

doplněno 28.03.10 18:00:

kombi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]