Nejste přihlášen/a.
Je mi 16 let, a mám řidičský průkaz A1. Na jaře bych chtěl cestovat kolem ČR, a to přes Slovensko, Polsko, Německo, Rakousko, a poté se vrátit. Mým dotazem je, zdali v jedné, či více uvedených zemích nebude problém s tím, že je mi 16, mám řidičák, a vše potřebneé, a motorku Yamaha MT-125. Např. že se v Rakousku motorka takového výkonu a takové kubatury může řídit až od 17 let, a tím pádem, bych tam legálně jezdit nemohl, apod. Předem děkuji za odpověď.
Osobně si taky myslím, že je to hodně předčasné a neřknuli velmi nepravděpodobné, že jen tak se pustíme už z jara za hranice..budem vůbec rádi za cestování po česku..vzhledem k nynější situaci.
Ale co se týče ohledně papírů a věku, je lepší zeptat se na motorkářích.cz, kde určitě budou mít i někteří přímo zkušenosti, nebo si to nějak zjistit ty podmínky v ostatních zemích jak to mají.
Akorát že on není ani němec ani rakušák, tak se řídí českýma podmínkama a jeho řidičák platí po celý EU. Spíš tam bude nutný souhlas rodičů s vycestováním nezletilýho.
A je otázka kam a za jakých podmínek bude na jaře moct vyjet, dost možná ani do vedlejší vesnice... Nebo taky už všude, to dnes nikdo neví.
Dopravné predpisy musíte dodržiavať danej krajiny. To by potom Slováci jazdili kamiom v Nemecku po bundeskách 90 km/h,hoci smú ísť asi len 60 km/h.
Určitě bych to nechal na léto... i když zabít se můžete kdykoliv...
Je to dva dny, kdy vykouklo sluníčko a klučina 3 dny po získání kartičky ŘP ve svých 16ti letech zkoušel na kraji vesnice, jestli jeho moped bude silnější než kamion... nebyl. Zůstal pod ním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.