Usměrňovací blok pro alternátory magneton 55A 70A a 90A je stejný? Já se domnívám, že ano, protože tyto alternátory se ničím neliší než množstvím proudu, který poskytují. Ty kulaté diody v usměrňovacím bloku se dají někde sehnat?
Body jsem ti dal. Ale podle mého jsou ty můstky až na použité dioda stejné. Ovšem jsem z této problematiky už cca 20 let pryč, takže mé znalosti už mohou být trochu zastaralé.
Přesně tak, pokud dioda snese proudové zatížení není problém. Usměrňovače mají sice různé zapojení, ale funkce je jen jedna, měnit střídavý proud na stejnosměrný. Pokud se tedy usměrňovací blok vleze do alternátoru, není problém. Můj dotaz směřoval spíše na to, kde se dají sehnat diody, protože se domnívám, že ty původní výrobce Tesla se již nedělají (Tesla už ani neexistuje). Existuje za ně nejspíše náhrada pod jiným typovým označením. On je prý také problém, ty kulaté diody nalisovat zpátky do bloku, který funguje jako chladič. Ale nešlo by to vyřešit například zaletováním? Má s tím někdo zkušenosti? Ona taková dioda je záležitost pár korun a máte jistotu, že až se blok přestane vyrábět, jednoduše si ho vždy opravíte. Jak jsem koukal na internetu, kazí se usměrňovací blok i v alternátorech Bosch a podobných.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.