Nejste přihlášen/a.
Dobrej, dostal jsem auto k užívaní, ale nemá zadní stěrač! Škoda Oktavia 1generace hatchback. Nutně tam potřebuju namontovat stěrač! Předmětem diskuze není dotaz proč-z jakého důvodu-to neřešte! Dotaz zní, šel by tam dát motorek ze stěračem z felicie-favorita (jiné auto)? A na co si dát pozor při výběru -montáži? Co se týče mechanického připevnění, to zvládnu sám. Ale jestli by nenastal problém s napojením kabeláží? Napojení motorku a střerače z jiného typu auta? Mechanické zabudování zvládnů sám, ale napojení kabeláže provede automechanik(autoelektrikář). A provede úpravu na připojení tekutin. Hledám co nejlevnější variantu. Byla tu možnost, vyměnit celé zadní 5.dveře, z oktávie novějšího typu. Ale ty byly v jiné barvě(museli by se přestříkat) a bylo by to drahé. Takže je tu jen varianta s namontovaním motorku a stěrače do kapoty. Jestli to někdo dělal může poradit? Díky za rozumnou odpověď.
A co tam dát originální motorek? Pokud máš na myslí liftback (sedan), tak varianta se stěračem sice není úplně běžná, ale vyráběla se, takže i díly jsou dostupné: Motorek zadního s/... Zadní stěrač seda/... A s troškou štěstí bys možná sehnal i celé 5. dveře a potřebné příslušenství.
Se sklem by mohl být problém, proto by bylo lepší napřed zkusit sehnat celé 5. dveře (i proto, že ze stejného auta by se pak dala vzít ovládací páčka, kabeláž a další související díly a dodělat to tak, že by to vypadalo a fungovalo stejně, jako kdyby to tam bylo z výroby).
pokud je pro nej moc drahe dat prestrikat pate dvere tak urcite nebude kupovat nove dily, myslim ze hleda cernocha ktery to bude stirat rucne
Takže, o sklu jsem uvažoval taky, ale mechanik mi řekl, že tohle dělat nebude, že je to velké riziko k poškození skla. A varianta s nákupem jiných dveří je tato- 2700kč za celé dveře s motorkem a stěračem -prý toto už je předražené, řekl mechanik, levnější jsem zatím nenašel. A to nevím kolik by stálo přestříkaní, takže s přestříkáním asi kolem 3500kč plus práce mechanika 500kč a to jsem cca na 4000kč a to je pro mě nesmysl! Takže sehnat motorek do 500-700kč a práce mechanika 500kč, celkem něco kolem 1000kč a to jsem ochoten investovat. (Páte dveře se otevírají i ze sklem a bylo mi řečeno, že se tomu říká hatchback).
Nikoliv Ovce jsou LIFTBACK a fobie je pak Hatchback. Pro některé lidi je liftback taky špatně značen jako sedan!
Jestli máš možnost mít celé dveře i s lakem za 4000 Kč, tak bych o nějakém bastlení vůbec nepřemýšlel. Už jenom proto, že pokud to má fungovat, tak hřídel musí procházet sklem (aby byl stěrač ve stejné rovině jako sklo) a pokud do toho skla zkusíš udělat díru, tak ho nejspíš zničíš a ty 4 tisíce utratíš jenom za vrácení do původního stavu - a pořád budeš bez stěrače...
A jen tak mimochodem, pokud to má opravdu fungovat, tak bez ohledu na mechanické provedení ještě budeš muset vyřešit elektriku, tj. sehnat a vyměnit páčku pod volantem, sehnat a protáhnout kabely (což vyžaduje rozebrání části interiéru) a nejspíš to i nechat nakódovat, takže pokud to necháš na mechanikovi, místo těch 500 Kč za práci počítej minimálně s 1500 (a nejspíš ještě víc).
Asi tak, bastlit to mi přijde ujetý když za 4k může mít celý dveře (navíc tyhle pak může prodat)... Jestli nemá ty 4k na banány, tak spíš stáhnout vocas a stěrač oželet, beztak v praxi moc potřeba neni..
Nevim jak Schade, ale Fordi na tyhle věci mají kabeláž většinou připravenou. Např. výhřev čelního skla - i auta bez výhřevu kabeláž mají, jen se přehodí sklo a zapojí konektor...
Páčka na volantu bude pro zadní stěrač jiná.
Fordi a připravenou?
Snad jen Ghia verze. U FF MK1 benzín 1.6 jsem musel dotáhnout board computer. Žádnou přípravu neměl. Stejně tak ani výhřev čelního skla neměl.
2700 za cele dvere s motorkem a steracem je predrazene? to je teda zajimavy mechanik, at to sezene za flasku rumu kdyz je takovy odbornik, tady jsou rady zbytecne, ztrata casu
3k za dveře předražený je, vždyť O1 jsou už starý piksly.. Vrakáč to vykoupí za 2k a rozprodat chce nejradši 5k za dvéře a pětikilo za každou blbost.. Sranda je když chce 800 za olítanej tlumič a novej Sachs stojí 900
Jsme inzerovat dveře z Fíkuse, hezký bez koroze (zázrak!), komplet nastrojený bezvadný a za litr/ kus to nikdo nechtěl, asi radši lidi berou 3k za holý dveře přes servis
Přípravu jsem tam měl (kabeláž ke sklu) a byla to nějaká socka Trend asi.. Byl to po FL.. Na druhým výhřev mám z výroby, tak to posoudit nejde..
asd1 nabídka, poptávka. Já prodal nezrezlé, neopravované dveře na Felicii komplet nastrojené bez koroze za 4000kč
martin79-motorek z Felicie tam nedávej, je to s prominutím nedomyšlený šmejd (myslím motorek z pátých dveří) a z Favorita je rozměrově objemný, vlastně i z Felicie. Favoriťácký má vlastně také plastové převody uvnitř, takže také nedoporučuji. Fábie má "zadní stěračový" motorek poměrně malý a převody z kovu, sehnat se dá za cca 500,-Kč z vrakoviště. Nevím kolik vydrží, myslím že má ale uvnitř tepelnou ochranu před spálením vinutí při přimrznutí stěrače, tak snad by byl vhodnější než z Feldy nebo Favorita.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.