Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdusneni brzd s heverem

Od: jakl odpovědí: 11 změna:
Zdravim,chci se zeptat zda lze s heverem odvzdusnit brzdy nebo musim okruh odvzdusnit najednou tzn. sundana obe kola,diky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Jednotlivě kolo po kolu. Ale vždy komplet celé (jednotlivě projít všechna 4 kola - tedy na klasickém osobáku se 4 koly)

154
hodnocení

2x

Stačí postupně. zační zadním kolem nejdál od brzdového válce pak postupuj dopředu

Nejprve bych začal zjištěním, jak na tu kterou značku auta a model se to provádí. je hooodně modelů kde se toto má dělat PP-LP-PZLZ a některá jak jste napsal v opačném pořadí!

hodnocení

2x

Odvzdušňovat se musí od nejvzdálenějšího kola, směrem dopředu k nádobce. Heverem se neodvzdušňuje.

Co je to za auto.

Já to pochopil tak, že pomocí heveru z povinné výbavy udělá kolo po kole a na to se ptal, zda to takto lze a nebo musí dát auto na zvedák a udělat kola naráz.

Proto pomocí heveru. Ale jen moje domněnka ;)

a já přemýšlel složitost s heverem. Ano, zvednou kolo heverem, nebo něčím jiným a pak odvzdušnit.

Taky mě napadla myšlenka, že by heverem nějak mačkal pedál brzdy, ale pak jsem to zavrhl.*zdravi*

hodnocení

0x

Má to ABS? Proč je to zavzdušněné,po výměně brzdovky? Pokud ano a ano,mslm,že odvzdušnění na kolech nepostačí...

doplněno 26.01.21 21:21:

Ano,v té kostce. Nejsem tak chytrej,jen mě to potkalo,koupil jsem auto,které mizerně brzdí. Nakonec jsem zjistil,že je asi problém tam,podle netu mám tři možnosti - odvzdušnit s diagnostikou anebo to protlačit třeba na blátě pracujícím ABS anebo údajně u koncernu jde odvzdušnit na kostce. Objednal jsem se do servisu a když mi řekli,že tam mám auto tři dny nechat,zrušil jsem to. Opravil jsem to tak,že jsem si zvykl (prozatím)...*hi**smich*

break

A kde ještě by to měl odvzdušnit?

Že by v samotné ABS kostce?

Pokud ABS není v provozu, tak je tam bypass přes elmag. ventily.

4 minuta

U koncernu diagnostikou proklemuješ elektricky ventilama ten druhý okruh a odvzdušníš ho. Uvede se do chodu i čerpadlo kostky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]