Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhodnutí soudu - nepíší o pokutě

Od: thomas* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, před nějakou dobou sem bohužel řídil pod vlivem. Vše se řešilo jako spáchání trestného činu tzn 1 a více promile. Po nějaké době řešení u policie a později předání k soudu mi přišel dopis. V něm je doba po jakou nemohu řídit a odnětí svobody resp. jen podmínka. Ale nikde neni uvedeno jak velkou pokutu platím (jsem student). To přijde zvlášť? Nevíte někdo? díky za odpověď

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Jsem z toho nějaká rozčarovaná *bum* Bydlíme u nonstopu a skřípění brzd, lítání do zatáček bez ohledu na to, jestli tam někdo může jít, lítání v protisměru.. Dokonce jsem byla svědkem toho, když nějakej borec zacouval lidem naproti přes plot až na zahradu kde si hrálo malý dítě (dostal přes papulu od táty toho dítěte,ještě než přijela policie a moc prosil, aby jí někdo zavolal *smich*).. Sotva se to motá z hospody, ale jde to k autu *cert*. Hraje se tu po posilnění alkoholem ruská ruleta- pro ty co nevědí= auto z vedlejší ulice prosviští přes hlavní, v místech, kde to auto nemáte šanci vidět.

Výsledek? Podmínka bez mastné pokuty, no to mě podrž. Podmínka je malina, stačí si pamatovat,že nesmím ožralej sednout za volant. Pokuta je horší, to už si musím utrhnout od h.by, abych to splatil. Pardon, no to jsem vytočená, TOHLE JE KONEEEC

hodnocení

0x

o vině a trestu rozhoduje soud, nikoliv nějaký předpis jako u alkoholu do 1 promile. Takže jste potrestaný dle rozsudku soudu.

Student a chlastá...

nu*
hodnocení

0x
Pokud by jste svůj čin spáchal po prvním lednu tohoto roku, je posuzován již podle nového trestního zákona. Dopustil by jste se ohrožení pod vlivem návykové látky. Trest odněntí svobody s podmíněným odkladem a trest zákazu činnosti byl uložen, finanční pokuta Vám pravděpodobně uložena už nebude, neboť budete, respektive jste byl potrestán za trestný čin, čímž bude vyloučena odpovědnost za přestupek.V přestupkovém řízení by to bylo jiné, tam jsou pokuty relativně vysoké, u soudu nemusí být uložena žádná. Pokud máte v ruce rozsudek soudu, který nabyl právní moci, je trest vykonatelný a lhůta Vám běží.
Předpokládám že jste se nedopustil žádných dalších přestupků, které policie předala k řešení správnímu orgánu, ne soudu, a že DOPIS, který Vám přišel je soudní rozhodnutí.

thomas*
hodnocení

Možná jsem to špatně pochopil, takže pro spřesnění mi přišlo: Obžaloba, Trestní příkaz. Takže mě ještě čeká hlavní líčení? A tam se teprve rozhodne?

nu*

soudy rozhodují i zkráceně bez hlavního líčení, je to jakási výjimka ze složitých procesních pravidel, samosoudce vydá trestní příkaz pokud dospěje k závěru že skutková podstata byla jasně a nezvratně naplněna - prokázána a není nutné ústní projednávání, tedy už žádné další líčení nebude.Zákon stanoví náležitosti, které musí trestní příkaz obsahovat. Je to označení soudu, který trestní příkaz vydal, den a místo vydání trestního příkazu, označení obviněného, dále výrok o vině a o uloženém trestu, v případě, že byl řádně uplatněn nárok na náhradu škody, obsahuje trestní příkaz i výrok o náhradě škody. V neposlední řadě musí trestní příkaz obsahovat i poučení o právu podat odpor.
Odpor je zvláštním opravným prostředkem proti trestnímu příkazu, který jsou oprávněni podat obviněný, osoby, které jsou oprávněny podat v prospěch obviněného odvolání a státní zástupce. K podání odporu je určena lhůta osmi dnů od jeho doručení, přičemž osobám, které mohou podat odvolání ve prospěch obviněného a to s výjimkou státního zástupce, lhůta končí týmž dnem jako obviněnému Odpor se podává u soudu, který trestní příkaz vydal.

thomas*
hodnocení

díky za odpověď... a ještě bych se chtěl zeptat jestli je možnost zažádat po určité době o prominutí zbytku trestu jak u podmínky tak u zákazu řízení.

nicdz

jo v polovině trestu

nicdz

u podmínky nee!

zuzan*

mám dotaz,který je úplně mimo...

nerozumím tomu..

vy jste právník?

cyril*

Pokud by právníkem byl, tak by se tomu porozumět dalo?

kytka*
hodnocení

0x

Je to drsný, ale když jsi měl zodpuštěním na chlast-zaplať si pokutu, buď šťastný,že jsi nikoho nezabil. A pěkně bych ti to osolila.Protože ,co se nyní děje na silnicích je děs a dokud se to nebude pořádně trestat, bude to ještě horší*cert*

thomas*
hodnocení

Bohužel žijeme ve státě se zákony, které jsou špatně formulované, a tudíž se často dají obejít. A také je zde mnoho lidí a činitelů, kteří si díky korupci tímto způsobem přividělávají...

stirecek*
hodnocení

0x

Já být soudcem, tak už si nezajezdíte. Nemám rád takové namachrované "šoféry" s čerstvým řidičákem ať už s chlastem či bez, když nedodržují to co mají a jsou bezohlední páni silnic. Takových mi opravdu líto není, ale je mi líto těch nevinných!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]