Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Páčky pod volantem

Od: vizov odpovědí: 6 změna:

Vydrží páčky pod volantem když je umyji mokrým hadrem?( suzuki ignis) je to zapatlané po předchozím majiteli a na sucho to nejde i když pořádně přitlačím, navíc když jsem na to víc přitlačil tak se pohybovala i druhá páčka kterou jsem v ten okamžik nečistil, je to normální nebo jsem to už zdrbal? děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Na páčkách zřejmě bude zaschnutý prach smíchaný s mastnotou a potem a pod.
Použil bych třeba hadřík lehce nasáklý vodou se saponátem nebo molitanovou hubku, do zákoutí a rohů třeba polosuchý štětec.
Ponatíral a nechal rozpustit. Potom utřel měkkým suchým hadrem.

Na zvlášť urputnou špínu zkusil třeba i technický benzín, nebo WD 40.
Jen ne aceton a pod., leptají plasty.
Při vypnutém zapalování je většinou možné přepínat páčky bez následků.
Jen po skončení je nezapomenout dát do základní polohy. Svítící světla vycucají akumulátor spolehlivě.
kare
Ani technický benzín!
Není tak agresivní jako zmíněný aceton, ale plasty nebo jejich povrchovou úpravu (např. Fiat) leptá. Stejně tak případný potisk.
Pokud odmaštovat tak jedině lihem a poté ošetřit přípravkem na plasty.

mil®
hodnocení

2x

Čistím to vlhčenými ubrousky.

xenofob
hodnocení

1x

na to jsou čističe na plasty s různou úičinností...levná a funkční kosmetika se prodává v akcích v lidlu

hodnocení

0x
Ja si meju mokrym hadrem interiér vozu běžně a neni problém
De jen o to dat bacha aby ti voda nenatekla kam nemá

hodnocení

0x

horkou vodu s jarem na houbičce a kartáček na zuby.

Vše ostatní zničí bílé piktogramy a popisky na páčce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]