Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavislost napeti AKU na teplote

Od: colpix odpovědí: 22 změna:

Pri reseni me minule otazky se resil stupen nabiti podle napeti.Nikde nemohu najit zavislost napeti aku na teplote.Muzete mi ,prosim,poradit?Dekuji.

doplněno 24.01.21 14:07:

Myslel jsem spise kde to najdu.

doplněno 30.01.21 01:56:

Uz toho nechme,je to marne!

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

2x

SSP234_CZ.fm (sko/...

Zhruba při -20°C má méně než polovinu kapacity.

colpix
hodnocení

Diky,ptal jsem se na napeti!

hodnocení

2x

Napětí baterii se měří při zátěži, teče proud. A kapacita baterie, tedy proud, klesá s teplotou. Měřit napětí na baterii bez zátěže nedává smysl.

Například na rozkrojené bramoboře, jablku ... naměřím poměrně vysoké napětí, ale proud, tedy výkon, na nule.

colpix
hodnocení

Ale jdi,prosim te,napeti naprazdno se pro orientacni zjisteni stavu nabiti pouziva bezne.A neptal jsem se jak se meri,ale na zavislost napeti naprazdno na teplote!

jenda2*

Tak dobře. Napětí naprázdno 12,5 V znamená akumulátor OK.

Pod 12V už značí určitý stupeň vybití.

colpix
hodnocení

Opravdu nejsi schopen pochopit tak jednoduchou otazku?Kde beres sebevedomi tady radit,pokud nechapes psany text?

jenda2*

Ale jdi, mudrlante, napětí naprázdno je pouze orientační Nejsi to schopen pochopit? Tak nepruď. Nelíbí se ti má odpověď? Tvůj problém. Nabíječku připojíme, ta si změří momentální napětí ( stejně jak jsem popisoval) a podle toho začne nabíjet.

Nehledej problémy kde nejsou.

colpix
hodnocení

Jaka je zavislost napeti naprazdno na teplote?

jabraka*
hodnocení

0x

Napětí mezi články elektrod je dáno vylučovacími potenciály povrchu elektrod.Je na teplotě nezávislá.Nebo jen málo závislá.spíše se urychlí chemická reakce vybíjení akumulátoru,tedy chemická změna povrchu elektrod.

JABRAKA

colpix
hodnocení

Dekuji, ve wiky pisi,ze je to zavisle,bylo mi to divne,pokud by to bylo podstatne,uz by se o tom asi nekdo zminil.

hodnocení

0x

Když mi napíšeš email, tak Ti pošlu takový moc dobrý elaborát o bateriích a je tam něco i o tepelné kompenzaci. Stojí to si celé přečíst...

colpix
hodnocení

Dekuji,jsem jen konzument,resim momentalni problem,bylo by to hazeni perel svinim.V kazdem pripade si toho cenim,ono kdyz se na internetu hleda neco podstatneho,duleziteho a do hloubky,je to problem.Kde koupim baterku,toho tam je jak nas..

hodnocení

0x

Akumulátor má mnoho napětí. O kterém je řeč?

colpix
hodnocení

I kdyz jsem si to po sobe precetl,stejne jsem udelal chybu.Zase ne tak velkou,protoze KROME napeti naprazdno nebude mit teplota takovy vliv.Zatim jste jeden z mala ,kdo pochopil otazku,tedy myslel jsem NAPETI NAPRAZDNO.Podle neho se odhaduje priblizny stav nabiti,me zlobi chytra nabijecka,nechce pri 12,1V zacit nabijet,tak me napadlo,jaky vliv na tech12,1V ma teplota.Nikde nejaky udaj nemohu najit,dekuji.

Napětí naprázdno po vypnutí nabíjení nejvíc závisí na čase. Ne na teplotě.

colpix
hodnocení

Na zadne napeti PO VYPNUTI NABIJENI jsem se neptal !

hodnocení

0x

...me zlobi chytra nabijecka,nechce pri 12,1V zacit nabijet, tak me napadlo, jaky vliv na tech12,1V ma teplota...

Tak se pochlubte, jakou chytrou nabíječku máte...některé totiž i poměrně dlouho testují stav baterie...mám CTEK a taky se s podobným problémem občas setkám...

colpix
hodnocení

Zaskocil jste me,je daleko.Z Lidlu,podelny hranol,levna,4 A,display zobrazuje postupne motorku,auto,vlocku plus v obdelniku ctyri postupne pribyvajici carky.Prepina tlacitko postupne.Po pripojeni na AKU a k 230 V zobrazi napeti naprazdno.Nema konzervator,po nabiti se vypne a po zjisteni ubytku zase dobije.LED indikuji zapnuti a prepolovani.Snad staci,dekuji.

asd1

Lidlovka silně vybitou baterku vyhodnotí jako vadnou a nezačne nabíjet (nejspíš kvůli situaci kdy je zkratovaný jeden článek - pak by přebíjela do silného plynování = riziková situace).. Baterku stačí "nakopnout blbou nabíječkou" a pak se chytne Lidlovka a jede normálně...

Napětí naprázdno změří jen když je baterka odpojená, jinak tam je odběr auta a tím i nižší napětí..

colpix
hodnocení

Dekuji za info,ale to je jen vedlejsi problem.Kdyz se podivas na puvodni otazku,zjistis,ze po 15 odpovedich jsem se bohuzel nedovedel JAKA JE ZAVISLOST NAPETI NAPRAZDNO NA TEPLOTE!To nejsem schopen pochopit.Kdyby se ty odpovedi zjednodusily,znely by NEVIM!Proc ma nekdo potrebu odpovidat,pokud odpoved nezna?Ja tedy kdyz neznam odpoved tak mlcim.Vim,ze diskuse postupne reaguje na ostatni prispevky,ale nejak se do diskuse dostat musi a to jde jen CESTOU PUVODNI OTAZKY.

hodnocení

0x
Aby odpovědi následovaly trochu za sebou... Podívejte zde na závislost napětí akubaterie na okolní teplotě oenergetice.cz/... pod grafem je i odkaz na zahraniční zdroj... Ale to se bavíme o teplotách hluboko pod nulou... A to asi není váš případ
colpix
hodnocení

To sned nemyslis vazne,o zavislosti napeti NAPRAZDNO na teplote tam neni nic !Ty neumis cist?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]