Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Homologace světel

Od: fisixon odpovědí: 10 změna:
Zdravím, měl bych otázku chtěl bych si nainstalovat tyto světla na mojí e46, mají vytištěnou homologaci E na světlech ... můj dotaz zní.. můžu s tím na česky silnice, nepotřebuje to český atest? Díky za odpovědi
Odkaz na světla : tuning-in.cz/...

Homologace světel
Homologace světel #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Klasicky málo informací. Ne od Vás, ale od výrobce z odkazu. Homologace E musí mít u sebe i číslo. Takto se homologují světla obrysová, směrová, mlhová,...atd

Samotné E neznamená nic. Čiňan si tam rád píše co chce, aby evropan koupil a pak zjistil, že je to nepovolené.

was.eu/...

doplněno 23.01.21 21:22:

Stejně tak se můžeš napálit u značky CE na elektronice. Rozdíl je fikaně CE a C E.

C E je china export *haha*

CE je schválená certifikace.

doplněno 24.01.21 10:20:

E1-Německo, E2- Francie, E3- Itálie, E4- Nizozemí, E5- Švédsko, E6- Belgie, E7 – Maďarsko, E8- Česko, E9- Španělsko, E10- Srbsko a Černá hora, E11- Anglie, E12- Rakousko, E20- Polsko, E21-Portugalsko.

fisixon
hodnocení

Dekuju za odpověď... právě mi nikdo nebyl schopen říct jak to doopravdy je

Děkujeme všichni za info.

Mám ale trochu bolehlav z identifikace... :( Zatímco u jednoho přídavného předního podnárazníkového světlometu (Wessem HM4) mám vyraženo E20, což by mělo být Polsko (a asi to i odpovídá), u druhého světlometu TYC 19-5699-01-2 pro Cooper Mini (koupeno od známého prodejce v Praze) mám vyraženo E18. Čekal bych, že tam bude spíš E1, když Cooper Mini je pod BMW...

Nevíte, co to E18 je ...?

hodnocení

0x
Pokud je vyrazena homologace primo na svetlech, tak v pohode.

hodnocení

0x

Jestli je tam E8, tak je to pro Evropu. U jiných čísel si nejsem jistý.

A co E20?

E8 je pouze ČR (čechy a morava ;))

xenofob

i homologační značky se padělají

mica*
hodnocení

0x

Dobry den,

jezdil jsem v podstate se stejnyma svetlama, ale pro jiny typ vozu a nemel jsem problem. Policajti nikdy neresili a na STK jsem stema svetlama byl tusim taky a neresili to. viz obrazek.

jenom jsem to koupil a namontoval.

Homologace světel #3

paveldvorak
hodnocení

0x

samotné éčko v kroužku nestačí musí tam být další doplňující označení dle příslušného předpisu, které se liší podle jejich určení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]