Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Značka žluté M na bílém pozadí

Od: piko odpovědí: 12 změna:
Dobry den,chtel bych se zeptat zda ta mala bila znacka se zlutym M -myto znamena ze silnice je zpoplatnena pro vsechna vozidla nebo az od urcite tonaze treba 3,5t a vys a popripade jaka muze byt pokuta za jizdu bez zaplaceneho myta? Jde mi konkretne o silnici 1/33 Jaromer -> H.Kralove

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
označují úseky komunikací, které jsou zpoplatněny mýtným (to se týká vozidel nad 3,5 tuny) anebo časovým poplatkem (pro vozidla do 3,5 tuny).
Značka žluté M na bílém pozadí

hodnocení

2x

vozidla nad 3,5 tuny, které nemají vyjímku

hodnocení

0x

Přidám se k dotazu - co přesně se rozumí komunikacemi, které jsou zpoplatněny časovým poplatkem?

doplněno 23.01.21 15:20:

re4zon - příspěvek 14:48 - Ano, nevěděl jsem, že jde o dálnice a podobné komunikace, proto jsem se zeptal. Myslel jsem, že je můj dotaz jednoznačný.

re4zon
No co, bezne se tomu rika dalnicni znamka. Tedy platis za to ze tam smis jet v danou dobu, ne za km jako u myta.

@magdon: Tohle by ti mělo stačit.

@re4zon: Promiň, ale jsi trochu mimo. Dotaz je na něco úplně jiného.

Vozidlo nad tuny 3,5 tuny musí jak na dálnici, tak i nasilnici s touto značkou mít "krabičky" s předplaceným mýtným, nebo uzavřenou smlouvu a platí až po tom co projede. Mýto je na tété komunikaci levnější, jak na dálnici.

Tedy platis za to ze tam smis jet v danou dobu, ne za km jako u myta
Tak to určitě není, platí se od ujetého kilometru.

Milane, re4zon má pravdu. Mluví o časovém poplatku, tedy za to, že tam smíš vjet v době, za kterou máš zaplaceno. Na rozdíl od mýta, kde platíš za ujeté km. Časový poplatek se na vozidla nad 3,5t nevztahuje.

@re4zon: Už jsem pochopil tvou odpověď. Ovšem dotaz nebyl přímo na časový poplatek, ale na komunikace (co se přesně rozumí komunikacemi, které jsou zpoplatněny časovým poplatkem).

re4zon
To je zrejme stejny dotaz. Predpokladam, ze magdon nevedel, ze jde o komunikace, na nichz je nutne mit dalnicni znamku a cekal, ze jde o nejaky jiny typ povoleni. Proto se asi ptal, ktere to jsou.

Na silnici označené "M" jsem zatím zaplatil 19,96Kč mýtného. Alespoň toto mám uvedeno na faktuře.

S čím jsi Milane jel? Bez toho je tvá informace bezcenná.

Avia, vozidlem nad 3,5 tuny.

Takže je na té faktuře určitě sazba a vzdálenost. Bez toho je ta faktura vadná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]