Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mam problém s čepičkama na ventilkách, před zimou sem si koupil z teska takovy ozdobny, je to z nějakýho kovu nevim co to je je to nalakovaný. A teď po zimě mě jedna čepička nejde sundat. Nemáte nějakou radu jak ji dostat dolu? zkoušel sem to i násilím ale nechci zničit ventilek a drží tam fakt pškně mrcha.
Díky za jakýkoliv nápad
Taky jsem dříve řešil podobný problém...
Popojeď trochu s autem tak, aby byl ventilek co nejvíc nahoře.
Nyní do místa, kde zalézá závit z disku do čepičky, stříkni trochu WD-40, nebo nějaké podobné mazadlo.
Dej tomu čas, třeba hodinu, a nyní to zkus povolit.
Pokud nepůjde, vezmi třeba nějaký starý hadr, ten dej do kleští, a zkus s čepičkou hýbat doprava i doleva.
Věřím, že to půjde, i mě to takhle pomohlo.
Ty čepičky jsou z nějakých laciných slitin, a povrchově neupravené závity brzo korodují, a zaseknou se.
Až je budeš mít všechny čtyři dole, stříkni do každého závitu trochu toho "védéčka", nech to odkapat, a poté je dej zpět- už by se Ti to nemělo stát...
Dej vědět, jak jsi dopadl...
... zkusit po celém obvodě poklepat ( tedy narušit vnitřní spojující vrstvu ), ... prostříknout "MD" sprayem, ... popř. opatrnými stisky kleštěmi ( např. přes smirkový papír ) po obvodě "omačkat" ... a zkusit vytočit. Když to nepůjde na po prve, tak toto zkusit opakovat.
... vsadím boty, ... že zabere.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.