Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ředění chladících kapalin

Od: petr87 odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chci se zeptat zda můžu smíchat chladici kapalinu g13 a chl. k. MAXI D. Koupil jsem obojí už naředené, a mám skodu rapid - diesel.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

G12+ (MAXI D) růžová(oranžová) a G13 (fialová) míchat lze.

Nejdou míchat zelené a zelenomodré a modré kapaliny s červenou, růžovou a fialovou.

Životnost inhibitorů koroze a kapaliny jako takové je v autě po naplnění 6 let.

Příště používej jednotnou kapalinu jednoho výrobce. Ideálně VW AG nebo Škodovky.

petr87
hodnocení

Takže Maxi D je vlastně G12+?

Díky moc, P.

Ano, plní starší specifikaci

Chladicí kapalina Sheron Antifreeze Maxi D -30°C, 1L

ředěná chladicí kapalina, balení 1 litr, specifikace: VW TL 7740 F/G 12+, FORD WSS-M97B49-A, MB 325.3, GM 6277M, MAN 324 SNF, DEUTZ 0199-99-1115/6, Chevrolet/Opel/Saab GM 6277M, Caterpillar A4.05.09.01, Cummins S uM14, DAF 74002..

(třeba pro Fabia 1 nebo Felicia 2 FL). Dnes je nahrazena G13 touto.

Origo je balená do 1,5 litrů

nd-skoda-volkswagen.cz/...

petr87
21.01.21 12:04
hodnocení

Děkuji :)

21.01.21 14:19

;)

davidd
Dobrý den!
Prosím pěkně:
Ohledně míchání chl.kapaliny G12+ a chl.kapaliny G13;
Četl jsem že se nesmí míchat!
Glikol a glicerin-rozdil!
Říkají že se může michat jenom chl.kapalina G12++ a g13 !
Ví říkáte že je to možny?(G12+ a G13)
Můžete vysvětlit prosím Vás?
Jenom podle barvy?
Jak dopadne takové míchání na potrubí?
Děkuji předem
Hezký den

G12 už jsou snad všechny ++ a výměná lhůta je 3-6 let dle stáří systému nebo při výměně chladiče nebo DP píše přímo kteréhokoliv jiného dílu soustavy se mění náplň.

V kapalině jsou ochrané inhybitory koroze a ty se na nových komponentech navážou a z kapaliny vyčerpají.

Proto neřešte dolévání, ale kupte 2-3 litry G13 a udělejte mix s destilkou.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]