Dobrý den, potřebuji poradit, mám pitbike xmoto 125 asi dva roky starou kupována nedávno a celou dobu jela v pohodě až najednou včera odpoledne normálně chytla asi na půl minuty a hned chcipla a pak už nenastartovala. Dneska ráno jsem vyčistil karburátor a motorka chytla ale má divný chod chytne jen na sytic a když přidám trochu plyn tak se najednou výtočí do vysokých otáček a nechce spadnout na volnoběh a po vypnutí sytice chytne a hned chcípne nevíte někdo co s tím prosím?
Chová se to tak, že závada bude v chudé směsi. Jestli jsi stoprocentně přesvědčený že jsi karburátor vyčistil dobře, hledej chybu na přívodu paliva. Jestli to má nějaký filtr nebo ventil zavírání přívodu může to být ucpané.
Vyměň karburátor a seřiď rozvody vč. ventilů. řešil jsem to na Pitu běžně a to buď rád, že se ti ještě neje*ou rozvody a nesype převodovka.. Ty čínské šunty, které se nazývají motory.. Po chvíli se to začne sypat a člověk se z toho může zbláznit.
No nakonec to bude asi v nastavení bohatost směsi ale na hovno je, že ten šroubek bohatost směsi je zespodu, takže se horko těžko dostanu s nasazeným karburátorem a štelovat to za chodu motoru. Ale jinak přívod paliva je v pořádku benzín teče krásně.
xenofob
dát tam normální karburátotor, nejlépe dellorto
kdyby t nepomohlo, dát tam jiný motor, na aliexpresu jsou nabízeny celé motory od 49 do 200 ccm
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.