Nejste přihlášen/a.
Tak mi zřejmě dochází baterie v klíčku. Kde se dá v dnešní těžké době taková baterie sehnat, když je všude zavřeno? Nerad bych se dočkal okamžiku, že jednoho dne neodjedu. A být 1/2 roku bez auta kvůli takové prkotině se mi taky zrovna nelíbí.
Předpokládám, že tam bude něco jako 2032.
Zrovna před chvílí jsem je viděl v Lidlu - celý blistr s několika bateriemi.
Jo, je tam běžná 2032. V Lídlu mě nenapadlo hledat. Ovšem celý blistr nechci, co bych s tím dělal? Ta baterka tam vydrží minimálně 3 roky.
Normálně v elektromateriálu, pobočky majíí skoro všude. Například výběr knoflíkových baterií. Záleží na typu který máte.
Například třívoltové lithihové knoflíkové baterie typ CR2032 má průměr 20 mm a tloušťku 3,2 mm, nebo CR2025 má průměr 20 mm a tloušťku 2 mm, CR2016 má průměr 20 mm a tlouštku 1,6 mm a podobně i CR1620 s průměrem 16 mm a tloušťkou 20 mm. Záleží na tom, jaký typ chcete koupit.
Takže v nejvyšší nouzi (pokud nemají váš typ a rozměr) je možné prozatímně koupit tu placatější a něčím vodivým ji podložit, aby měla správný dotyk na kontakty.
Maximalne Vam nepujde odemknout dalkovym ovladanim. Nemate moznost auto odemknout manualne pomoci klice? Vybita baterka v klicku na startovani nema vliv.
"Vybita baterka v klicku na startovani nema vliv"
Tak to byste se divil. Zámek sice odemknu i bez baterie, ale vzápětí po otevření dveří se rozječí alarm. Ten se sice dá vypnout, ale po nastartování cca po 10 vteřinách motor zdechne. Odjet se prostě nedá.
To mate pravdu. To bych se divil. S tim jsem se nikdy jeste nesetkal. Imobilizer blokuje start bud hned, nebo nastartuje, v zapeti zdechne. 10 vterin je dost. Co to je vubec za auto?
Těch 10 vteřin jsem asi přehnal, jen jsem to odhadoval. Zdechne to asi dřív. Zkoušel jsem to dneska dopoledne.
Jeep Cherokee 2,8 td - Liberte, rok 2005.
No, tak Jeepa jsem neresil nikdy. Zajimave, ze maji imobilizer spojeny s baterii. Asi to tak bude.
@petrovic:to nebude spojeny imobilizer s baterii v klicku, ale s alarmem. Neodblokujes dalkovym alarm->neodjedes. Mozna pujde "chovani" alarmu nejak nastavit, ale lepe se do nektrych veci nehrabat...
Trochu si nerozumíme, takže upřesním - když odemknu klíčem (mechanicky), zůstane alarm aktivovaný bez ohledu na baterii v klíči. Takže po otevření to začne řvát. Jestli jde v tu chvíli nastartovat bez baterie v klíči jsem nezkoušel. Zkoušel jsem startovat klíčem bez baterky, ale po běžném dálkovém odemknutí ovladačem (takže po deaktivaci alarmu). V tom případě motor po pár vteřinách chcípne.
Ale to není podstatné, prostě to tak je a řešit to nehodlám.
Pro Magdona...
Starší vozidla jako Magane atd. měla dálkové ovládání ne radiové, ale infra a tam když nefungovalo to infra, tak jsi nenastartoval, bylo to zpřaženo s takovým jakoby imobilizérem... To pak byl takový kód v klíčku a pomocí něho se dalo auto nastartovat složitějším způsobem a zajet do servisu.. To jen pro informaci... Už to tady taky někdo řešil ten kód z klíčku u Renaultu..
I když tato baterie není nabíjecí,po připólování s baterií AA wse trošku regeneruje a párdnů se dá provozovat.
JB
gene, jsi to nikdy nezkoušel? Nadšená nenadšená, mě takto jednou zachránilo připojení 9V baterky nachvilku na 12V v autě. Potřeboval jsem funkční multimetr a na výjezdu jsem zjistil, že má vybitou baterku
Z Číny za pár šupů a zásobu průběžně obnovovat. Nač kvůli baterce běhat po obchodech, když může přijít do poštovní schránky?
No nevím, ale kupovat z Číny zásobu baterií, když potřebuju za 5 let jednu v ceně 30 Kč mi přijde jako zhovadilost.
milancukrar - No určitě to nebude rychlejc, než když si dojdu 130 metrů do místního Lídlu. Ale zato jí budu mít ve schránce a nebudu se s ní muset z toho Lídlu tahat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.