Zdravím mám Polo 6n2 1.4 MPI 44kw 2000. Dnes jsem v pohodě nastartoval hned při startování se mi rozsvítila kontrolka mazání, objel jsem blok cca 1 km pro kontrolu a motor chcipnul a už nejde nastsrtovat, točí z tuhá , olej filtr vše cca 6 měsíců nový, kanálek jsem čistil v létě, nějaké rady díky. Pochybuji že by bylo zadřené, dost se o něj staram.
Vidím to na k.o. motoru. Jezdit kolem bloku se svítící kontrolkou je hovadina. V mrazech počkat maximálně pár vteřin, když nezhasne, motor vypnout a už nestartovat.
doplněno 18.01.21 10:32:
"Pochybuji že by bylo zadřené, dost se o něj staram."
V čem ta starostlivost spočívá? Luxujete interiér, leštíte karoserii...? Ježdění s nemazaným motorem o přílišném starání nenasvědčuje. Ona tam ta kontrolka totiž není pro srandu králíkům.
Jet bez mazání dokud to nechcípne je opravdu pečlivá údržba .. Chudák motor
pepiik
Každý půl roku měním filtry olej, v létě jsem dělal hydrostely, plus nové olejové čerpadlo, luxovani dělá mladá olej kontrolují každý měsíc, to že jsem popojel 800metru byla moje hloupost, jsem si vědom dnes to rozeberu a kdyžtak jsem si našel motor za 2500kc tak uvidím co s tím bude a nemusíte mě hned kamenovat šel jsem si pro radu.
NIkdo tě nekamenuje, jen kolem auta skáčeš, pečlivě udržuješ a pak uděláš takovouhle oslovinu... Přitom určitě víš že bez mazání se to zadře během chvilky.. Holt erupce na slunci a výpadek inteligence (stává se i v lepších rodinách
Každopádně po rozsvícení kontrolky mazání (červená!) ihned chcípnout a jít zkontrolovat stav oleje. Pak se dá spekulovat proč svítí. Pokud je tuhý mráz dal bych tomu max 10sec bez tůrování a pak stejně vypnul motor.
Na motorce mi tohle dělal tuhý olej, když bylo chladno. Rozsvítila se na 5 sec a hned zhasla. Pak jsem dával řidší olej a už to bylo ok.
peppik
Olej je, hned když zdechl jsem sel kontrolovat, cca po horní risku olej je.
Teď jsem to dodelal, hned jak jsem sundal kryt rozvodu, bylo jasno, volný řemen, nevydržel napínak( cca 8 měsíců nový INA) řemen skočil, čekal jsem ze se to potkalo, vše jsem rozebral, hlava ok,vacka ok,jedno lůžko má náznak na pridirani,tak jsem to zbrousil a vyčistil kanálky , ventily díky bohu neohnute a klika taky ok,koupil jsem nové rozvody a auto frčí 15 hodin jsem se s tim sral celý motor byl venku aspoň jsem dal nové spojkove ložisko a kouknul na lamelu nač dělat vše jednoduše, když to jde slozitě. Bez díry, je to fakt mazec
Dobrá práce. Napínák je tam hydraulickej? Pokud ano tak mohl být volnej kvůli malýmu tlaku oleje. Tj. pokud neopravíš mazání tak se to zopakuje Sací koš, čerpadlo, někde "díra" a tlak hned jde pryč atd. Rozhodně hned po startu změř tlak oleje ať víš na čem seš..
A na radu mechanika jsem dával v létě tenhle olej, viz obrázek a za 3000km udělal pěknej bordel, zelená kaše a všude byla pěna nebylo to nic co by připomínalo olej
Nemáš v chladiči modrozelenou? I když v kanystru vidim růžovou...
Tenhle olej do auta leju taky ale tohle nedělá, bez pěny, nejdřív medová barva časem postupně černá od karbonů... Tam bude i jiný problém proč to takhle pění a dělá bláto.. Pěna by vysvětlovala i nízký tlak oleje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.