Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka oleje auto nejede

Od: pepiik odpovědí: 22 změna:
Zdravím mám Polo 6n2 1.4 MPI 44kw 2000. Dnes jsem v pohodě nastartoval hned při startování se mi rozsvítila kontrolka mazání, objel jsem blok cca 1 km pro kontrolu a motor chcipnul a už nejde nastsrtovat, točí z tuhá , olej filtr vše cca 6 měsíců nový, kanálek jsem čistil v létě, nějaké rady díky. Pochybuji že by bylo zadřené, dost se o něj staram.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

7x

Já zase pochybuju, že by to zadřené nebylo *smich*

hodnocení

2x

A olej tam je?

pepiik
hodnocení

Ano je, po horní risku

hodnocení

1x

Vidím to na k.o. motoru. Jezdit kolem bloku se svítící kontrolkou je hovadina. V mrazech počkat maximálně pár vteřin, když nezhasne, motor vypnout a už nestartovat.

doplněno 18.01.21 10:32:

"Pochybuji že by bylo zadřené, dost se o něj staram."

V čem ta starostlivost spočívá? Luxujete interiér, leštíte karoserii...? Ježdění s nemazaným motorem o přílišném starání nenasvědčuje. Ona tam ta kontrolka totiž není pro srandu králíkům.

asd1

Jet bez mazání dokud to nechcípne je opravdu pečlivá údržba *smich*.. Chudák motor *zed*

pepiik
hodnocení

Každý půl roku měním filtry olej, v létě jsem dělal hydrostely, plus nové olejové čerpadlo, luxovani dělá mladá olej kontrolují každý měsíc, to že jsem popojel 800metru byla moje hloupost, jsem si vědom dnes to rozeberu a kdyžtak jsem si našel motor za 2500kc tak uvidím co s tím bude a nemusíte mě hned kamenovat šel jsem si pro radu.
asd1

NIkdo tě nekamenuje, jen kolem auta skáčeš, pečlivě udržuješ a pak uděláš takovouhle oslovinu... Přitom určitě víš že bez mazání se to zadře během chvilky.. Holt erupce na slunci a výpadek inteligence (stává se i v lepších rodinách ;)

hodnocení

0x

Každopádně po rozsvícení kontrolky mazání (červená!) ihned chcípnout a jít zkontrolovat stav oleje. Pak se dá spekulovat proč svítí. Pokud je tuhý mráz dal bych tomu max 10sec bez tůrování a pak stejně vypnul motor.

Na motorce mi tohle dělal tuhý olej, když bylo chladno. Rozsvítila se na 5 sec a hned zhasla. Pak jsem dával řidší olej a už to bylo ok.

peppik
hodnocení

Olej je, hned když zdechl jsem sel kontrolovat, cca po horní risku olej je.
kare

*smich* Tak to je paráda...

Ještě, že tam olej je na MAX a to i hned po zdechnutí.

Když čerpadlo netlačí nemá co stéct, že...

není o čem pochybovat *palec2*

peppik
hodnocení

Hlava není sucha, čerpadlo dávalo, no odpoledne to rozdelam a dám vědět co jsem s tím po pojetím posral

hodnocení

0x

A jak se staráš? Olej každý rok nebo 10 000km? Dáváš 10W-40 se správnou API a ACEA?

Proč jezdíš s kontrokkou oleje? Kor v mrazech, kdy je problém s jeho vizkozitou?

pepiik
hodnocení

Teď jsem to dodelal, hned jak jsem sundal kryt rozvodu, bylo jasno, volný řemen, nevydržel napínak( cca 8 měsíců nový INA) řemen skočil, čekal jsem ze se to potkalo, vše jsem rozebral, hlava ok,vacka ok,jedno lůžko má náznak na pridirani,tak jsem to zbrousil a vyčistil kanálky , ventily díky bohu neohnute a klika taky ok,koupil jsem nové rozvody a auto frčí 15 hodin jsem se s tim sral celý motor byl venku aspoň jsem dal nové spojkove ložisko a kouknul na lamelu nač dělat vše jednoduše, když to jde slozitě. Bez díry, je to fakt mazec
pepiik
hodnocení

Takhle to vypadalo
Kontrolka oleje auto nejede
Kontrolka oleje auto nejede #2
19.01.21 03:31
asd1

Dobrá práce. Napínák je tam hydraulickej? Pokud ano tak mohl být volnej kvůli malýmu tlaku oleje. Tj. pokud neopravíš mazání tak se to zopakuje *smich* Sací koš, čerpadlo, někde "díra" a tlak hned jde pryč atd. Rozhodně hned po startu změř tlak oleje ať víš na čem seš..

Dobrý *palec*
Napínák to má klasiku tady co vim hydraulika neni

Jo, tady je ještě napínak pružinou klasika

pepiik
hodnocení

A na radu mechanika jsem dával v létě tenhle olej, viz obrázek a za 3000km udělal pěknej bordel, zelená kaše a všude byla pěna nebylo to nic co by připomínalo olej
Kontrolka oleje auto nejede #3
Kontrolka oleje auto nejede #4
asd1

Nemáš v chladiči modrozelenou? I když v kanystru vidim růžovou...

Tenhle olej do auta leju taky ale tohle nedělá, bez pěny, nejdřív medová barva časem postupně černá od karbonů... Tam bude i jiný problém proč to takhle pění a dělá bláto.. Pěna by vysvětlovala i nízký tlak oleje...

Olejem to není. Je velmi dobrý. Leju ho taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]