Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mýty ve filmech?

Od: jenda2* odpovědí: 20 změna:

Někdy je ve filmu použita ucpávka výfuku aby auto nemohlo být nastartováno. Je to jen takový test řidičů, jestli je možno takto znehybnit auto nebo ne.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

3x
krteček se zajicem a jezkem to taky dělali, že buřtem zacpali výfuky.

25:17 to bylo perfektní :-D

hodnocení

3x

U dvoutaktů (Trabant, Wartburg) to fungovalo *smich*

hodnocení

2x

Promon,Mikihans - to video s MOTem jsem viděl a dost jsem nevěřil. Fakt tam bylo,jak to odpojoval rukama pod šťávou,potom střih a znovu už bez šťávy. Teď se to dá najít na YT,ale už bez toho momentu odpojení pod napětím,to vystřihli. Sranda to byla,ten chlap je blázen...*smich2* EH,to neměla být samostatná odpověď,ale reakce...*hi*

Na YT má Ampérák video s komentářem a tam ten záběr jak odpojuje pod napětím.
Když jsem to viděl nemohl jsem uvěřit jak se mohl takový návod dostat do televize.

nickys
hodnocení

1x

No ja teda nevim, ale jako mali parchanti jsme jednou nacpali oloupanej banan sousedovi do vyfuku. Byla to skodovka 1000. Soused nenastartoval. Koukali jsme za rohem. Doma pak byl sekec mazec, protoze banany prece bezne nebyly.

hodnocení

0x

Ne, je to vymysl. Pred nedavnem jsem shlidnul video, kdyz ucpali vyfuk bramborem. Normalne to tam naklepnul na konec vyfuku, nastartoval, pridal plyn a vylitlo to ven. Tak jedine vystrikat vyfuk montazni penou, to by asi pomohlo.

jenda2*
hodnocení

Jasně, je to spíše test koroze výfuku. V Německu se prodával vak, který se napojil na konec výfuku a tlak plynů byl schopen zvednout auto.

Řidič vzal brambo/...

To je stará věc-pneumatický vak místo heveru,zvedají výfukové plyny.Na to jeden nemusí do Německa !

hodnocení

0x

V roce tak asi 1975 zaparkoval můj táta Škodu 1000 MB před fabrikou na místě, kde se otáčely autobusy, a odskočil si na mžik do fabriky.

Když se vrátil, pokoušel se auto nastartovat od 14.30 do 19 hodin, než vytáhl z výfuku půl metru hadru.

host
hodnocení

0x

Když se kluci snažili zacpat výfuk zacpat bramborou, nebo zašlápnout botou nikdy se to nepovdelo a ještě byli ohození čmoudem. Nikdo to nezkoušejte, Začouzený obličej a oblečení je to nejmenší. Hrozí vážné zranění! Podobně jako filmový trik "Maršal Malinovskij"ve filmu Pelíšky už letos televize vystřihla, aby to nějakého troubu nenapadlo zkoušet. Byl to jenom trik.

Co že to televize vystřihla? Na Vanoce Pelíšky běžely a celá scéna tam normálně byla, nějak nevidím důvod, proč by to měli z filmu vystříhávat.

Nevím jak u vás, ale u nás nic vystřiženýho nebylo. Asi to říkali chlapi v hospodě, viď?

Ono, kdyby měli ze všech filmů vystříhnout nějakou scénu, aby to náhodou někdo nedělal, tak by asi v televizi nic jinýho nedělali a jen stříhali.

Navíc, maršal Malinovskij je velmi jednoduchý trik, který jsme s úspěchem mnohokrát prováděli.

Ano, Pelíšky jsou klasika - sledoval jsem, ,, maršal Malynovskij´´ tam byl !

Ale zcela zmizel i z archívu Primy díl, kde manták Libický vypaloval dřevo pomocí VN trafa z MW, kdy přiváděl ono VN pomocí startovacích kabelů. *smich**smich**smich*. Premiéru jsem neviděl, takový pseoudořemeslník mě nedělá dobře na žaludek, ale když jsem viděl u kolegy elektrikáře ten záznam, tak jsem nevěděl, jestli je Libický fakt tak blbej, nebo v něčem tvrdším jede . Zřejmě jim pak v Primě někdo vysvětlil, že je to jasný návod na nedobrovolnou sebevraždu, tak to honem vymazali, ale v kuloárech to putuje stále - holt jak říkal Terazky ,,Na všetko nám treba odborníkov´´ *smich*

@promon navíc na tom videu tak vypadalo tak, že odpojoval z desky ty startovací kabely ve chvíli, kdy ještě byly pod napětím... Izolace krokosvorek certifikovaná na nějaké malé napětí a on ani nezmíní, že je NUTNÉ zařízení nejprve odpojit od elektrické energie, než na to bude sahat... To mě vážně překvapilo, že tohle se jako návod dostalo do vysílání.

Maršál Malinovský nezmizel, stejně jako je tam vidět hořák v 59 vteřině.

To mikihans® - jojo přesně tak ! Jenže on už předvedl tolik řemeslných faulů, že to asi nikomu nepřišlo divný a co si budem nalhávat, nikdo na Primě asi netuši ,,wo co go´´

Mýty ve filmech?

Tedy přátelé, přemohl jsem se a vyhledal video, kterak kutil Libický vypaluje dřevo. Tohle bylo opravdu v televizi? Tomu snad ani nemůžu věřit. To si děláte srandu. Ten člověk ztratil poslední zbytky soudnosti. Navíc to je přímo hnusný a krajně životu nebezpečný.

makk
hodnocení

0x

U dvoutaktu to funguje spolehlivě, on chytne, ale běží pár sekund a chcípne. Viděl jsem osobně, stačilo botou ucpat výfuk. U čtyřtaktu by to teoreticky mělo taky fungovat, ale muselo by se to ucpat hodně těsně a pevně a i to by to možná spíš roztrhlo výfuk.

Podobný mýtus je cukr v benzínu. Seriál "Bořičí mýtů" sice považuji za nepříliš seriózní, ale na tomhle pokusu celkem nebylo co zvorat, nasypali cukr do benzínu a autu to vůbec nevadilo. Samozřejmě záleží na koncentraci, ale mysela by být asi hodně vysoká, aby auto nejelo.

Cukr v benzínu není chemický problém, jde o to že při určité koncentraci může zalepit filtr nebo trysky v karburátoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]