Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupili byste auto s jedním klíčem?

Od: martinna® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,koupě auta u nás po dovozu z Německa pouze s 1 klíčem. Je to riziko?Váš názor?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Myslím, že u dovozů je daleko víc jiných rizik, než je je jeden klíč.

asd1
hodnocení

3x

Riziko to moc neni, spíš další investice za druhý klíč, mít jen jeden má svoje mouchy...

Představa že si nechá druhej klíč schválně a pak ti šlohne auto je spíš mýtus. V každém případě nakódovat jen ten jede a nový duplikát, pak s tim amatér neodjede (a profík klíč nepotřebuje)

hodnocení

asd1: prosím vysvětlit polopaticky pro neznalé holky. To půjdu s tím 1 klíčem do výrobny klíčů nebo kam a co chtít-díky

asd1

Zkopírovat klíč není problém, jak čip tak mechaniku. Dělá to spousta firem, příp. v autorizáku, ale tam je to klidně 5k za obyč klíč s immo a dálkou..

V případě koupě se do kupní smlouvy píše co se k vozu předalo a bude tam jeden klíč, pokud ne tak to nech dopsat.

hodnocení

pochopila díky...

hodnocení

3x

Podle mne, není to riziko.

odchytova*
hodnocení

3x

Nebál bych se toho. Taky sem kupoval jen s jedním klíčem a zatím mi z něj ukradli jenom spz...
Pouze je to starost navíc - ten druhej klíč se hodí, pro jistotu, jinak sem ho zatím ještě nepoužil.

xenofob
hodnocení

3x

sory jako, jeden klíč, to je jasný důkaz dřívějšího přístupu k autu...tedy přístupu jeho majitele a následně přístupu překupníka...překupník nemá absolutně žádný zájem poskytnout jakoukoliv službu navíc která by snížila jeho nezdaněný zisk..a kdo se nestará o klíče obecně nestará se ani o auto proto bych se podobnému kousku obloukem vyhnul a nechal ho zájemcům ( nade mnou v diskusi kterým to vůbec nevadí/...

asd1

To je blbost, taky to může být jasný důkaz začínajícího Alzheimera a jen neví kam ho založil *smich* Péče o auto může být v pohodě.. Taky jsem kupoval auto s jednim klíčem, za dobrou cenu ve výborným stavu a už 9 let v pohodě jezdí... Nebo to je jen vyjímka co potvrzuje pravidlo.

mathew
hodnocení

2x

Můj názor je, že pokud je to 1 rok starý Mercedes tak bych to nebral, ale pokud 30 let stará Felicie tak je úspěch, že je k tomu aspoň jeden klíč a nestartuje se to dráty*smich*

au1
hodnocení

2x
mam auto s 1 klicem uz nejaky 4 roky, druhej jsem ani delat nenechal, vim ze je to riziko ze klic ztratim nebo si ho zamcu v aute, coz uz se mi taky stalo :)
znamej co mi opravuje auto povidal ze je to bezna vec u dovozu, vetsinou se prej jedna o zabaveny auta z nesplacenych leasingu kdy se dotycnej nepretrhne aby nasel druhej klic a odevzdal, nebo nedej boze i servisni klic. ja s tim problem nemam, vlastne co si vzpominam neni to prvni auto co jsem koupil s 1 klicem, ale asi uz treti.

hodnocení

1x

On je nějaký problém koupit novou sadu zámků a nakódovat znovu immobilizér (smažou se tím původní klíče z paměti).

Proč bych nekoupil, když bude vůz vpořádku.

Tohle je prkotina.

skoda-dily.cz/...

doplněno 15.01.21 18:27:

Kopírovat klíč v zámečnictvý nedoporučuji.

Udělají transpondéru klon. Auto pak nepozná, který klíč dostává.

Jednotka immobilizéru, která blokuje start motoru chce na svojí cívku dostat takovou tabletku (transpondér s elektronikou. Princip podobný jako při bezkontaktní platbě kartou.

Do jednotky se instalují diagnostikou 2 různé transpondéry s jedinečným kódem a ty si jednotka zapamatuje. Pozná tak klíč 1 a klíč 2.

...

Klíčnictvý nemá přístup k autu a tak udělá 1:1 kopii jak mechanického klíče, tak transpondéru.

Auto pak nepozná, svazek klíču 1 a 2. Bude si myslet stále 1.

Problém je, že kopírovací transpondéry v klíčnictvý nejsou moc kvalitní a odchází. Pak auto z ničehožnic nestartuje.

Proto je vhodné immo kódovat pořádně na normální transpondéry (tabletky v klíči)

asd1

Prkotina za 4k plus transponder k druhýmu klíči (bude jen jeden) = zbytečné náklady navíc a už se to může blížit sadě nových pneu nebo náplním+rozvodům v servise. Pokud mám dvě stejný auta tak beru to co má klíče dva, nebo budu chtít slevu v ceně novýho klíče příp. i zámků..

asd1

U Multivanu za 500 000 je to velice zanedbatelná prkonina.

U Octavie 1. gen z roku 2008 je to opravdu blbost, že někdo řeší klíče.

hodnocení

0x

Vyloženě riziko to není, ale jestli to auto koupíš, tak ho pak pořádně prohlídni. Stalo se mi už dvakrát, že druhý klíč byl schovaný někde zvenku na autě. Jednou zastrčený za sklem zrcátka, jednou přidělaný stahovačkou za mřížkou předního nárazníku. Zda to byla příprava na krádež nebo se někdo tak bál, že na cestách ztratí klíč a neodjede, to nevím. Ale mám známého, který si taky dovezl (z ČR) auto s jedním klíčem a za měsíc mu zmizelo.

hodnocení

Auto je skoro nové,kontrola technika z rodiny -měl ho napíchlé, jen má prostě 1 klíč. Ale nechám si udělat obyč. navíc. Děkuji všem za odpov.

k2

Co to je "skoro nove"?

hodnocení

4r. to je zajeté,pro vás třeba staré,ale jsem ráda i za toto...nájezd v pohodě..jen ten klíč druhý mi chybí. Občas hledám a hledám...jakmile vezmu druhý tak najdu první:) (minulé auto).

asd1

Auta z dovozu se často stáčí a po 4 letech klidně může mít 200 kkm, nebo když s tim jezdí prase tak to i po 50 kkm může být plečka zralá do šrotu. Může to být vabourané atd. Je dobrý ověřit celkově auto a nenechat se zaslepit že je hezky naleštěný a vychválený. Taky to může být čorka a sebere ti ho policajt při první kontrole... Jeden klíč je to nejmenší, určitě to ale chce odkódovat z imobilizéru ten co chybí (aby s tim nešlo odjet). Druhý klíč se hodí, takže já bych si ho určitě přidělal..

Nájezd je celkem vedlejší, hlavní je aktuální stav. Auto s 200kkm může být ve výborném stavu a auto s 50kkm klidně šrot..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]