Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmontování krytu dvěří

Od: jarl odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chci se zeptat, chci zítra odmontovat tapecírung dvěří a mám otázku, je to bezpečné teď v zimě? Aby ten plast nepraskl, má s tím někdo v této době zkušenost? Děkuju

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V teplé garáži a nechat tam auto nějakou dobu, aby plasty změkly. Nebo to nechat na léto.

jezevec*
hodnocení

1x

Já se chystám na to samý, potřebuju v jednom autě vyměnit reproduktory ve dveřích (je to tak blbě řešený, že musí celej tapecírunk dolů) a včera jsem se o tom zrovna bavil s mechanikem. Řekl mi buď ať to přivezu a uděláme to ve vytápěný dílně, nebo ať počkám do jara, protože tapecírunk jako takovej samozřejmě vydrží, ale v mrazu se rády lámou takový ty západky a čudlíčky, co vždycky zapadnou na to správný místo a drží tapecírunk tam, kde má bejt...Takže venku to prej určitě dělat nemám.

hodnocení

1x

může prasknout madlo, kde jsou šroubky a okolní příchytky.

asd1
hodnocení

1x

Záleží na konkrétním autě. Obecně v chladu jsou plasty křehký a lámou se, pokud tam jsou průžný západky tak sehnat teplo a ohřát aspoň na 20°C... Nebo rovnou mít připravený nový západky a čudlíky...

Dá se i domluvit "trénink" na vrakáči, plasty jsou pro ně odpad tak by měli být rádi že to sundáš a třeba odneseš do plastů (akorát nejradši by za ten odpad tisíce, tak záleží na koho natrefíš)

hodnocení

0x

Zkušenosti mám špatné, ale šlo o 20 let staré auto. Mladší plasty by asi měly vydržet víc. Jestli je to ale jen trochu možné, asi bych to odložil na teplejší počasí (nejlépe tak 30 stupňů :-D).

hodnocení

0x
Třeba na jedničkový oktě ho venku v mrazu sundavam běžně ještě se mi nestalo aby rupnul
Zrovna v sobotu mi čekaj mikrospínače zámku na jedny oktě a teplo asi nebude *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]