Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám automechanika

Od: domin* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den nevíte někdo z vás o nějakým fajn servisu? Nebo někdo zkušený? Nejlépe Ústecký kraj, jde o výměnu termostatu Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To snad zvládne KAŽDÝ servis v kdejaké Horní Dolní, ne? Navíc Ústecký kraj je široký pojem, já bych teda z jednoho konce kraje na druhý kvůli banální výměně termostatu nejel.

domin*
hodnocení

To doufám, našel jsem pár ale buď za hodně dlouho nebo si řekli 600kč/h a to mě přijde požehnány za výměnu termostatu... Když to bude rychle s přijatelnou cenou dojedu.. :)

To vám dali k hodinovce přirážku za to, že si dodáte vlastní termostat, ne? Běžné servisy mají kolem 400 Kč. Ale hodinovka je vám na nic, prostě si nechte udělat cenovou nabídku za úkon. Když to bude do 3 tisíc se vším všudy, tak ok.

jezevec*
hodnocení

0x

Autoservis DOBROVIČ v Křižanech. Servis, do kterého jezdím 20 let, se tři dny potýkal s nalezením a odstraněním závady na mém autě. Pak ji údajně odstranil. Odjel jsem 200 kilometrů od domova a auto umřelo. Horké sobotní odpoledne. Obvolávál jsem postupně pět servisů v okolí, které mi strýček google našel, ale nikdo nemá čas, chuť, nebo to prostě nezvedá. Až jsem narazil na AUTOSERVIS DOBROVIČ. Ochotný pán přislíbí pomoc a když k němu auto dotáhnete, během dvou minut najde příčinu problému a během dalších pěti minut jí odstraní. Kdybych nebydlel tak daleko, asi bych tam jezdil dodnes...

hodnocení

0x

Termostat si uděláš za 20 minut na parkovišti v noci pod lampou. Už jsem to zažil. Koupil jsem xsaru pod cenou protože mladý majitel inzeroval, že motor vaří bez příčiny po ujetí pár km po městě. Popovezli jsme auto o kilometr na pumpu, tam vyndali termostat a domů jeli dalších 100km bez závady. Mít tenkrát termostat v kapse, už bych to doma nemusel rozdělávat znova.

To teda nevím. Zvednutí auta, odplastování podvozku, vypuštění chladiva, zaplastování podvozku, spuštění auta, výměna termostatu (občas je potřeba nestandardní nářadí - třeba ořech vnitřní torx), nalití nové nemrzky, případně odvzdušnění, likvidace staré nemrzky ve sběru...

Máš pravdu... Auto není jako auto. Hodně lidí si představuje auto jako Š120... Kde nic nebylo... Jsou auta, že musíš rozdělat třeba pulku auta...
Samozřejmě když nevím, co to je za auto, tak je to jen úsměvná historka. Citroeny mají na chladiči vypouštěcí ventil, takže není nic potřeba odplastovávat ani zvedat. Termostat je prakticky v nejvyšším bodě soustavy v úrovni hlavy takže když to rozdělám ukápne mi tak dvě -tri deci a kdo ví jestli. Za dvacet minut nemám co dělat. Spousta lidí ani neví kde má na trubkách odvzdušňováky takže je jen dobře, když se do toho sami nepouští. Chápu že každý není Ferda mravenec a když otevře haubnu boji se i sundat kryt od baterie aby autu neublížil.
dejv111neprihl

Na Xsaře je to vážně jednoduché, nemusí se zvedat auto, nic takového a krycí plasty jsem už dávno vyhodil, jsou k ničemu. Vypouštěcí ventil ale na chladiči nemám. Na dojetí lze použít i obyčejnou vodu z vodovodu. Tazateli, co máte za auto?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]