Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojišťovna totální škoda

Od: klepi® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, možná si někdo pamatuje, už jsem zde dával jednu otázku, stalo se, že mě před barákem naboural řidič, kterému ujel na ledové silnici přívěsný vozík a naboural do mého zaparkovaného auta, zadní nárazník zlomený visel dolů, posunutý zámek u řidiče, pojišťovna mi poslala malou částku na opavu s kterou jsem nesouhlasil, takže jsem se odvolal, a pojišťovna mi poslala dopis, že se jedná o totální škodu. Což znamená, že s autem už nebudu moc jezdit a bude prohlášeno za vrak nebo si ho mohu opravit u známého a jezdit dále?

Díky Václav

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Totální škoda je termín, kterým se označuje způsob pojistného plnění. Tj. Ohodnotí vůz před nehodou, odečtou zbytky teoreticky prodejné a vyplatí tento rozdíl.

Můžete si klidně nechat opravit -ale rozpočtová oprava je dle jejich výpočtu tak nákladná, že se nevyplatí opravovat, podobný vůz koupíte podle nich levněji.

Můžete rozporovat částku "před nehodou" - tím, že doložíte doklady o servisu nebo znalecký posudek sdělující vyšší cenu a částku "za zbytky" - to by pak chtěli vůz odkoupit a formou aukcí zbytky ohodnotí zájemce o šrot.

asd1
hodnocení

0x

Můžeš opravit.. Dostaneš tržní cenu vozu mínus zbytková hodnota. (nebo ho necháš pojišťovně a dostaneš celou tržní cenu). Počkej na vyčíslení totálky a uvidíš..

hodnocení

už je vyčíslena, s výší jsem spokojen, jen se bojím, že když jí akceptuji, tak, že mi vozidlo seberou, a budu muset kupovat jiné

vozidlo, i když je bourané, je stále Vaše a nikdo Vám ho vzít nemůže. Je to Váš majetek.

makk

Pojišťovna vyčíslí cenu auta např. na 50000.- . Protože je škoda totální, dá vám těch 50000.- a auto je majetkem pojišťovny. Obvykle vám nabídne odprodej vraku řekněme za 10000.- na což můžete, ale nemusíte přistoupit. Takže:

1. Dostanete 50000.- a jste bez auta.

2. Dostanete 40000.- a auto vám zůstane.

a auto je majetkem pojišťovny. Obvykle vám nabídne odprodej vraku řekněme za 10000.- na což můžete, ale nemusíte přistoupit

hodnocení

0x

Kdo ho prohlásí za vrak? Neznám takovou možnost. Dokud bude vozidlo v evidenci mot. vozidel a bude splňovat technické podmínky (projde TK), můžete normálně jezdit. Pojišťovna ani její plnění to neovlivní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]