Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nafťáka a teď v zimě trochu horší starty, myslel jsem, že že to je baterkou, tu mám 4 roky starou 75Ah, jedu poměrně kratké trasy po městě ale teď jezdím i delší 65 km tam a dalších 65km zpět. Napadlo mě, že těma cukama po městě jsem ji mohl odrovnat. Ale minulý pátek bylo lehce pod nulou stál jsem narovince, motor točil jak o život ale nenaskočil. Kdyby byla baterka KO, tak si myslím, že by to bylo vydechlý :D Tak jsem to zdechl, počkal chvíli a podruhé už to naskočilo na brnk.
Moje zkušenost je taky taková, že když to stojí čumákem dolů tak nemám problém, na rovince ok, a když stojím čumákem nahoru tak to je problém, teď tak neparkuji ale i za větší tepla motor točil trochu déle. Myslel jsem, že je v háji nějaké palivové čerpadlo. Ale po delším stání v zimě a právě čumákem nahoru jsem se rozhodl cestou, párkrát otočit klíčem aby se to nažhavilo a pak nastartovat. A normálně jsem zřetelně slyšel jak tím potrubím chrlí ta nafta. No a ted někdo na facebooku řešil stejný problém, tak mě to nedalo a začal jsem googlit a jeden borec to vyřešil výměnou palivového filtru a termoventilu ve filtru (což upřímně nevím co je) ale já měnil palivák před 14 měsíci a mám na něm najeto 12 tisíc kilometrů. (Olej měním po 10t km a palivák jsem se rozhodl, že po 20ti) Nicmémě mohl by skutečně být problém tam?
Začíná se odporem žhavičů. Stačí i kousek kabelu od plus pólu akumulátoru, odpojit kabel od žhaviče a kabelem brnknout přes připojení. Pokud zajiskří, funguje. Nevím jak u Fiata ale některá palivová čerpadla mají zpětný ventil v podávacím čerpadle v nádrži aby nepadala nafta. To se pozná odpojením přívody paliva z nádrže a fouknutím do trubky. Tak jsem to měl u Superbu. Vyměnil jsem podávací čerpadlo a nadrb. Po zapnutí klíčku by mělo čerpadlo chvíli tlakovat. Asi by to chtělo servisní přiručku, kde je popsáno co kde je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.