Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které svíčky použít? BRISK nebo BOSCH?

Od: jack007 odpovědí: 23 změna:

Mám motor 1,4 -16V a doporučené jsou svíčky BOSCH , objednánal jsem nové na ČRwebu,ale nevěděl že jsou vyrobené v Rusku , nebylo to ani uvedené v popisu ,viz foto,

mám ještě starší BRISKY původně do Favorita 1,3 Mpi ,mechoš říkal že v nich není rozdíl,že je mohu klidně použít do 1,4 V ,

Má mechoš pravdu?

Které svíčky použít? BRISK nebo BOSCH?
Které svíčky použít? BRISK nebo BOSCH? #2

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ani jedny.

Dle dílenské příručky pro Felicii 1.3MPi a 1.4MPi Fabie jsou předepsané Champion RC89PYC nebo NGK BKURET 10-6 nebo tak nějak (beru ty championy).

Bosch je kvalitativně nejhorší asi jako Brisk. Brisk je tak do sekačky...

Ale každý máme možná jiný názor.

D17YC jsou pro Favority 135 a D14YC tuším pro silnější 136ky. Mají jinou teplotu (jiná komprese k vůli jiným pístům). Favorit navíc počítá zapalovací soustavu z kabely a rozdělovačem.

Nevhodná svíčka může odpálit zapalovací modul nebo zapalovací lištu u MPi Škodovek.

doplněno 11.01.21 21:39:

Pro motory VW 1.4 jako je BBZ, BKY (častý), nebo i AKL 1.6ky Octy jsou NGK Japonci

BKUR6ET-10

doplněno 11.01.21 21:43:

Ta Boscha vypadá spíše pro TSI a HTP

jack007
11.01.21 21:36
hodnocení

dík

Megane II 72kW K4J 730 a 740

rexbo.cz/...

rexbo.cz/...

asd1

Moc neděkuj, píše o škodofce a ty máš kosočtverec *smich*

asd1 na pí...kosočtverec tam už má v odkazu na motory K4J :)

Pozn.: NGK značení je BKR6EZ pro K4J Megana II 72kw (ta v odkazu rexbo.cz)

hodnocení

2x

Rozdíl v nich je. Předpokládám, že se jedná o Fabii (nikde to nepíšeš) a pro oba motory 1.4 ať už 68HP nebo 75HP jsou předepsané úplně jiné svíčky, než D17YCY. Pro 68HP jsou to DR15TC, pro 75HP pak DOX15LE-1.

Dej si tam, co chceš, já bych tam dal ty ruské BOSCHE.

asd1
hodnocení

1x

Nevidíš úplně jinou délku?

jack007
hodnocení

Optický klam ,přeměřeno šuplérou ,jsou stejné.

Jo? Možná tak na kompletní délku, ale závit a hrot mají jinak.

Ptáka si taky neměříš až od zadku :-D Silné odbočení, ale pro pochopení...

asd1

Jedna je nejspíš 19mm a druhá 22 ;)

jack007
hodnocení

Závit je uplně stejný ,přeměřeno šuplérou

Měř to od té dosedací plochy až po hrot elektrody. Dosedací plocha je spodní okraj toho válečku s nápisem Russia.

JIná délka se potká s pístem nebo bude blbě pálit.

Uveď motor, do kterého ty svíčky potřebuješ dát. Ideálně jeho kódové značení.

16V jsou mraky.

jack007
hodnocení

Obě dvě mají závit 19 mm , je to do 1,4- 72 kw, megan2

motak
hodnocení

0x
A to vadi ze jsou vyrobené v Rusku?
Na první pohled mají jinou délku...
jack007
hodnocení

Připadají mi nějaké pofiderní ,už od pohledu,délka je stejná , jedna má podložky nahoře,druhá dole ,ale na to jsem se neptal .

motak
Tak pokud jste takový odbornik,ze pohledem dokážete zhodnotit kvalitu svíček, tak nechápu, proč jste vůbec pokládal ten dotaz.
jack007
hodnocení

Jak to tady slušně nazvat? Odpovědi na které jsem se neptal?

No jasně že to vadí,nejlepší je vše americké!

jack007
hodnocení

Tak to je jasné , ale mě jde o to ,když jste to nepochopili z původní otázky , svíčky určené do motoru 1,3 -40 kW, jestli budou plnit normální funkci v motoru 1.4 72 kW?

asd1

Kromě toho že mají jinou délku bys mohl napsat co to je za svíčky a jaký máš motor..

Ty voe konkrétně ty svíce co jsem uvedl jsou v motorech PSA od objemu válců 1,0 po 2,0-16V (tzn 1,0-1,1-1,4-1,6-1,6 16V-1,8-1,8 16v -2,0 16V) takže Vy si musíte zjistit ekvivalent daných svící a dle toho zda jsou předepsány prooba motory!

asd1

Diesel He? ty jsi nějaký uváděl?

PS podle všeho to použít jde i když je delší... Ale málo info, 1,4 16V je mmch. i TSI ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]