Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem abs?

Od: ingbratwurst® odpovědí: 9 změna:

Zdravim,

tuhle se mi stalo, ze pri dobrzdovani v zatacce po uvolneni pedalu jakoby cuklo v pravem zadnim kole, toto se po par dnech znovu opakovalo ( pocitove se to projevilo jako kdyby na zlomek sekundy zabrzdilo samotne kolo) opet tesne pred kruhacem po dobrzdovani z 70 na cca 45km/h. Co by to mohlo byt?

Jo u baraku jsem potom zjitil, ze v kole je jen asi 1,2 bar, cili podhusteno...

Dekuji za reakce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joseft*
hodnocení

4x

Mohlo by to být poduštěním pneu, pokud má auto ESP. Systém vyhodnotil mírný smyk a mohl přibrzdit kolo. Na to má vliv úhel natočení volantu, příčné zrychlení auta a otáčky jednotlivých kol. Poduštěné kolo má menší průměr a tím méně otáček a čidlo dává menší počet impulzů pro ŘJ. To bude důvod přibrzdění kola. Dofoukat kolo a bude to OK.

doplněno 11.01.21 16:50:

Ještě dodám, že pokud by bylo něco s ABS, ŘJ by ho odstavila. Není totiž možné aby byl systém aktivní a přitom byl někde nějakej šlus v kabelech nebo KO čidlo. To by se z ABS stal spíš vrah než pomocník :)

hodnocení

Diky, dofoukal jsem a na letisti ve snehu otestoval. Vse jak ma byt...*palec2*

asd1
hodnocení

4x

Máš ESP? Pak by mohlo vyhodnotit jiné otáčky kola jako důvod pro přibrždění... Podhuštění = menší obvod kola...

makk
hodnocení

0x

To bude spíš v brzdách jako takových než v ABS. Zvednouut, zatočit kolem, případně sundat buben (pokud je kotoučová, tak by tam lecos mohlo být vidět už po sundání kola).

hodnocení

0x
Koukni k tomu kolu prověř kablík a konektor k čidlu ABS
Pokud je tam snímací kroužek jukni jestli neni prasklý či jinak poškozený

hodnocení

0x

A svítí či svítala oranžová kontrolka ABS?

hodnocení

Ne, pouze problikla ESP...ale uz to vyresilo dofoukani kola. Diky.

hodnocení

0x

Při zatáčení snímače měří jinou rychlost otáčejících se jednotlivých kol. Lze to pozorovat i bloku hodnot diagnostikou.

ESP o tom ví pomocí snímače úhlu natočení volantu (u VW kosta ABS komunikuje se servořízením po CAN)

hodnocení

Diky vsem za odpovedi,

dofoukal jsem kolo a pruboval na letisti co se stane. Vsechno funguje ok, zadna kontrolka neblikla, teda krome ESP na snehu...Takze vyreseno...Dik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]