Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny.
Mám dotaz ohledně zaměstnání v autoservisu.
Může přijmout autoservis pracovníka se základním vzděláním? Je to nějak právně ošetřeno že třeba nemůže, nebo je to na vůli zaměstnavatele?
Praxi mám(nemohu doložit), všechno umím, auta normálně opravuju jen chybí výučák Mám jen základku.
Děkuji za odpověď.
Josef
Přijmout vás může kdokoliv, ale počítejte vždy s menším platem než kolega s výučním listem. Když se učíte rád novým věcem, tak si školu dodělejte dálkově. Např. sps-dopravni.cz/...
Dobrý den. Samozřejmě autoservis Vás přijmout může, nicméně možná nebudete vzhledem k absenci papíru zrovna výhodně peněžně ohodnocen. Možnost by byla si časem zařídit i vlastní dílnu, živnostenský list a zapsat si tzv. Odpovědného zástupce který je povoláním automechanik a který se za Vás papírově zaručí. Mohl byste tak poté opravovat legálně vozy zcela sám.
Díky za rychlou odpověď.
Popravdě jsem pro tuto práci nadšený. Rád se vzdělávám a učím novým věcem, tak snad mě v servisu nevykopnou
Když se rád vzděláváš, tak jsi se měl vyučit. Pokud tě někdo zaměstná, tak ti nezaplatí tolik, kolik má vyučený mechanik. Bylo by to vůči němu nefér. Každý raději zaměstná člověka se vzděláním, kde má určitou garanci znalostí. Na druhou stranu ale zase ušetří, protože ti nemusí platit více peněz.
Jasně že jsem se měl vyučit ale neznáš moji situaci. Vzdělávám se v oboru automechanik ale jako samouk. Na dělání školy jsem už starej a ty podmínky jaký jsou, tak to je pro mně nepřijatelný. Ve 45 letech přece nebudu biflovat dějepis nebo chodit na tělocvik, když to s oborem nemá co dělat a rekvalifikační kurz není výučák a ani ho neuznává živnosťák pro založení živnosti. Leda 6 let doložitelné praxe. Leda že bych si ji doložil sám S těma penězma taknějak počítám. To se holt nedá nic dělat.
@ivan: Jseš si jistý, že nepopisuješ absolvování učebního oboru pro člověka, který už má maturitu nebo alespoň výuční list? Protože tazatel má jen základní vzdělání. Musel by tedy absolvovat celý učební obor, včetně toho dějepisu, češtiny a tělocviku, nejen odborné předměty a praxi. I při dálkovém studiu by se musel ty všeobecné předměty naučit a udělat z nich testy/písemku.
@ivan: Asi jsem špatně pochopil, že ty nepopisuješ dálkové absolvování zkráceného učebního oboru, ale rekvalifikační kurz zakončený výučním listem?
v komerční sféře to bude na zaměstnavateli, nelze vyloučit, že větší firma - zaměstnavatel, který se chlubí různými certifikáty ISO má vnitřní procesy přesně nastaveny...má personální management a bere jen zájemce na základě výběrového řízení kde je vždy jedním z kritérií vyučení - vzdělání a praxe...případně využívá služeb personální agentury přes kterou nevyučený člověk neprojde...řekl bych, otázkou je, zda státní a veřejná správa v dnešní době ještě zaměstnává nějaké automechaniky, když se vše se řeší outsoorcingem ale kdyby je měla, bude tam předepsán výuční list, jinak by ani nešlo zařadit dotyčného do nějaké platové tabulky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.