Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit těsnění zadních dveří vozu Felicia

Od: zdenek2® odpovědí: 6 změna:
Jak vyměnit poškozené těsnění u zadních dveří Felicie?
Jsou tam těsnění dvě. Na okraji takové měkké a hned za ním směrem dovnitř vozu je takové tužší těsnění.
Potřebuji postup jak staré těsnění správně vyjmout a opět nasadit bez poškození.

Jak vyměnit těsnění zadních dveří vozu Felicia
Jak vyměnit těsnění zadních dveří vozu Felicia #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

chytit starý zabrat a sundat staré de to bez problémů je to nakleplý na plechovym rantlu

pak dohnat jiný nebo starší a nandat nic na tom neni

tudle sem ho měnil sousedovy a měl ho kapku delší tak sem ho kapku zkrátil a spoj dal dolů zatim si nestěžoval

hodnocení

0x

Těsnění je tam jedno, kombinované, říká se mu těsnění Pirelli. Vezmeš za něj u spoje, stáhneš ho celé pryč a naklepneš po celé délce nové. "Nové" těsnění seženeš na každé vrakárně za pár korun. Já ho potřeboval před dvěma lety, na dvoje dveře jsem dal 100,-Kč. Jen je třeba zkontrolovat, aby kupovaný profil seděl na tvou Feldu.

hodnocení

0x

Pozor, těsnění je gumové a nalepené na plastovém dekoračním profilu a teprve ten je naklepnutý na karoserii!

Po odchlípnutí gumy od toho dekoračního měkčeného plastu do auta zatéká.

Takto naprd to má i Octavia 1

autodilyandy.cz/...

doplněno 10.01.21 21:07:

samotná těsnící guma tedy není na skeletu, ale na tom plastu.

Jak vyměnit těsnění zadních dveří vozu Felicia #3
Jak vyměnit těsnění zadních dveří vozu Felicia #4
hodnocení

Aha, tak ten plast je to tužší těsnění jak jsem psal. Čili tahat za ten plast a ne za tu gumu jinak se guma odtrhne.
Bude pasovat těsnění z Felicie po faceliftu na moji Felicii 1.3 BMM r.v. 1994?
Někdo tu psal, že těsnění zastřihnul, ale to pak těsnění už není spojeno do kola jako to původní těsnění? Nebo to těsnění není kolo a je tam někde spoj (dva konce těsnění u sebe), kde bych měl začít těsnění vytahovat?
hodnocení

Na těch snímcích nechápu tu bílou barvu. Já tam nic bílého nemám. U některých Felicií byla guma bílá?

Zdeno na snímcích je těsnění pro Octavii.

Felicie mají stejná těsnění a odlišnost je jen v tom plastu na kterém je guma lepena. Tedy tmavěšedomodrý nebo světlounce šedivý pofacelift.

Velikost je stejná.

Ty máš koukám nějaký i černý typ. Ale to bude tím, že máš uplně první verzi 94-95.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]