Nejste přihlášen/a.
Pokud neklesa hladina chladici kapaliny, tak problem muzou byt kratke jizdy. Je to benzin v oleji. To stejne jsem mel taky, vymenil jsem olej a obcas jedu delsi trasu a zatim v pohode.
Já měl prasklou hlavu a nic takového jsem tam neměl.Na XUD9.Na TU1M1 fouklé těsnění a ten šlem stejně jako na dalších dvou motorech (LFY a 150J) na krtátkých cestách.
Tazateli doporučím co tu již padlo-utřít ten šlem,kontrolu množství oleje a chladicí kapaliny-pak protáhnout auto a poté kontrola daných věcí.
Jinak jak prasklá hlava tak i fouklé těsnění může mít víc projevů-na XUD9-výf.zplodiny do chladicí soustavy-prasklá hlava,Na TU1M1+ šel olej do chladicí soustavy-fouklé těsnění
jj, to už je pak totálka a vyplatí se vzít jiný auto.. Např. to samý lehce ťuklý se zbytkem OK,, přehodíš si světla a nárazník ze svýho, sundáš díly do foroty typu páčky, čidla, ŘJ apod, klidně i dvéře pokud máš kam uložit. a starý pošleš do hutí..
U motoru sleduj další příznaky těsnění hlavy/ ruplý hlavy/bloku - tlakování hadic, bublinky ve vodě, olej ve vodě, voda v oleji, bílý dým z výfuku, válec bez karbonů (i svíce - ktarý válec je čistý tam jde voda, mmch. existuje dekarbonizace motoru vstřikováním vodní mlhy do sání)
Můžou to být krátký jízdy voda v oleji a teď když to projíždíš tak se voda vylučuje do šlemu... Otřít a jezdit, ideálě otřít, vyměnit olej a jezdit, ale to by možná byla zbytečná investice pokud půjde na vrakáč..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.