Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě malé dodávky a případné alternativy

Od: premek* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, rád bych si koupil ojetou malou dodávku (cca 5 let starou), avšak k použití jako osobní auto a zároveň jako cestovní auto s prostorem na spaní a malou vestavbu rozkládací postele.

zatím se mi jeví jako ideální
Ford Turneo Connect Long
WV Caddy Maxi

Problém je v malé dostupnosti delších verzí.
Proto bych poprosil, zda neznáte nějaké alternativy k těmto vozům?
Případně jaké motorizace byste doporučili?

Děkuji, P.B.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Fiat Scudo, Fiorino,Talento, Mercedes Viano, Nissan NV 200 (ale to je taková rachotina...), Peugot Partner Teepee,

Ovšem Caddy MAXI je dle mě nejlepší volba.

Pokud by nebyla pěkná Caddy, tak bych chtěl něco takového:

auto.bazos.cz/...

doplněno 07.01.21 15:12:

Jumpy, taky dobrý, jak radí Miki.*palec*

Nevím jak ostatní, Caddy a Vivano OK ,Fiat Fiorino jsme měli služebák a vevnitř mě překvapilo jak je to malé

asd1

Fiorino/ Qubo je spíš větší Panda než dodávka na spaní, podobně Teepee.. Většinou se bere něco většího typu VW Transporter (a nejlíp stará T4, ale všechno už je starý olítaný..)

premek*
hodnocení

pokud by se dala sehnat od těchto aut delší verze, tak jako u Caddy, nebo Turneo connect, tak yb to byly ideální varianty pro mnou zmiňované alternativy. Dodávky, jako je Transportér, a pod.. už jsou příloš veliké a o to dražší.
o možnosti T4 ani nemluvě. totálně předražené dodávky, které jsou spíš už vraky.

premek*
A proc bys doporucil Caddy? Oproti ni muze byt podobne auto ze stejneho roku o desitky procent levnejsi..
A co se tyce Scuda, tak urcite dobra varianta, ale uz je to vetsi a diky tomu drazsi..
Fiat Jumpy je oresne podobny tip auta, ktery hledam, ale nenasel jsem delsi verze.. to je ten zasadni problem - tehle vyssich a kratkych aut je hafo, ale delsi jsem nasel jen jmenivane a jeste Doblo..

Caddy jsem rozebíral k vůli montáži zařízení nezčetněkrát a u VW je bohužel vidět ta kvalita uchycení panelů plastů, kvalita koberců, celkové zpracování interiéru, atd...

Takové Berlingo nebo Fiat, je o kvalitu níže. Třeba u Dacie se kolikrát z výroby povede strhnout nějaký závit pro šroubek a neřeší to. Plast drží, tak to pustí do prodeje. Budíky jak dětská hračka.

Ono je to vidět i na ojetinách. Takové Berlingo nebo to Scudo se velice snadno vybydlí, pokud vozí někde dělníky na stavbu.

Stačí pravidelně vozit lidi se zablácenýma botama a kamením. Caddy má v nabídce u Trendlinu tuším i gumový celokoberec (vany). Ne pouhé vytahovací rohože.

Navíc VW umožňuje daleko větší variabilitu výbav.

Jako na spaní bych ojeté auto bral spíše Caddy, která po profi čištění nebude moc jevit známky opotřebení.

Nebo nějaké Scudo, které jezdilo jako rodiné MPV auto, ale ne jako rozvoz pro firmy na materiál.

...

Proto VW, jiank nejsem zaujatý značkou. U dodávky bych si asi nevybral Crafter, ale vzal Bych Ducato nebo Boxera.

premek*
hodnocení

1x
Je to nizsi.. vestavba male rozkladaci postele, tak aby se pod ni vesli jeste veci, je pro vetsi lidi nerealna.

hodnocení

0x
Co Citroën Jumpy/Spacetourer, nebo stejný Peugeot Traveller? Je to trošku větší než vámi zmiňovaná, ale pořád nic obrovského.
premek*
Je to taky varianta, ale uz je to dodavka..
Drazsi vetsi... Proto schanim neco na pomezi dodavky a mpv. Nicmene mpv jsou nizke na to qby se tam dala vestavba v podobe rozkladaci postele

Jak které. Právě že moje C8 mi připadá velká až moc.

hodnocení

0x

A proč to má být dodávka? Co takovej Citroen C8 (resp. odpovídající Peugeot)? Prostoru plno, zadní sedadla můžeš jednoduše vytáhnout ven a pak tam máš rovné letiště.

asd1
hodnocení

0x

Co Doblo? Je i prodloužený nebo i zvýšený.. Motor asi 1,4 T-jet nebo 1,6 Multijet (oboje obecně bezproblémový)

Nebo Opel Combo, což je 1:1 doblo :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]