Nejste přihlášen/a.
Zdravím, musí smlouvu o povinném ručení uzavřít vlastník/provozovatel vozidla, nebo je možné jej mít uzavřené na osobu, která auto používá a není uvedena v tp ani v registru? Máma užívá auto napsané na mě, doteď je pojištění na mé jméno, ale z důvodu příznivější sazby bych ho rád přepsal na ni, jde to? Jde o škodu 125 s nezaplacenou ekodaní, takže přepis vozidla nepřipadá v úvahu.
polopatě vysvětlím,
matka uzavře pojištěni, kde bude napsáno, že je pojistník (osoba, která s pojistitelem uzavřela pojistnou smlouvu)
ale pojištěný jste vy, jako zapsaný vlastník (osoba, na jejíž majetek, odpovědnost za škodu nebo jiné hodnoty pojistného zájmu se soukromé pojištění vztahuje)
pokud někdo způsobí na Vašem vozidle škodu, plnění dostanete vy, jako majitel vozidla.
OK?
Milane, zblízka to je opravdu nepřehlédnutelné . A na dálku klamu tělem (teda nickem)
. Ale psstt, nikomu to tady neříkej
Ááááá, pozor. Další průzkumník. Dobře hoši, tak do řady a bude se předkládat. Ještě musím sebou sehnat někoho, kdo za to bude vybírat
Jéje, já jsem taková hospodyňka . Vařím, mezitím rychle poklidím, přitom nějakou jupičku spíchnu, mužíčkovi vychlazený pivečko donesu... emám jedinou chybičku... no, snad jen že trošku lžu
vzhledem k tomu že je registr vozidel seznamem provozovatelů,zkuste zapsat mámu do registru jako vlastníka auta formou změny údajů na malé žádosti o zápis zěmny za poplatek 50,- Kč, v registru budete jako provozovatel veden pořád, máma v poznámce jako vlasntík, pak máma jako vlastník požádá o zápis změny - zrušení provozovatele, tedy Vás a zápis věty - vlastník shodný s provozovatelem, bude to opět za padedsátikorunu a ona bude zapsaná jako provozovatel.Bez eko-daně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.