Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení - vlastník nebo provozovatel?

Od: jesse* odpovědí: 27 změna:

Zdravím, musí smlouvu o povinném ručení uzavřít vlastník/provozovatel vozidla, nebo je možné jej mít uzavřené na osobu, která auto používá a není uvedena v tp ani v registru? Máma užívá auto napsané na mě, doteď je pojištění na mé jméno, ale z důvodu příznivější sazby bych ho rád přepsal na ni, jde to? Jde o škodu 125 s nezaplacenou ekodaní, takže přepis vozidla nepřipadá v úvahu.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

polopatě vysvětlím,

matka uzavře pojištěni, kde bude napsáno, že je pojistník (osoba, která s pojistitelem uzavřela pojistnou smlouvu)

ale pojištěný jste vy, jako zapsaný vlastník (osoba, na jejíž majetek, odpovědnost za škodu nebo jiné hodnoty pojistného zájmu se soukromé pojištění vztahuje)

pokud někdo způsobí na Vašem vozidle škodu, plnění dostanete vy, jako majitel vozidla.

OK?

sebod*
hodnocení

2x

Tuto smlouvu může uzavřít naprosto kdokoliv. Ani nemusí mít ŘP. :)

jesse*
hodnocení

to jsem potřeboval vědět, díky za odpovědi pánové

sebod*

Tedy toto *fn*. Já jsem dáma, óóó *smich*

sebode, jak se to pozná?

myslím na dálku, zblízka bych to určitě poznal. ;)

sebod*

Milane, zblízka to je opravdu nepřehlédnutelné *smich*. A na dálku klamu tělem (teda nickem)*frajer*. Ale psstt, nikomu to tady neříkej *vtip*

pšt... ( zblízka to je opravdu nepřehlédnutelné) já chci přesvědčit
sebod*

No, klidně. Jen aby to přesvědčení pochopila Tvoje manželka *cert*

ar*

*stop*To zbízka a snad i zdálky vypadá jak s.harešení. No nadruhou stranu ,důkazy se mají předložit.;)

sebod*

Ááááá, pozor. Další průzkumník. Dobře hoši, tak do řady *hej*a bude se předkládat. Ještě musím sebou sehnat někoho, kdo za to bude vybírat *uf*

ar*
24.03.10 19:15

*smich**smich**smich**palec*

stirecek*

Hoši bacha na to, třeba je to fakt chlap*uf*

sebod*

Štírečku, nekaž mi tu obchody *bum*

...se mě sem napletou jiní... a co takhle řízkovou pochoutku, umíte, milá sebodko?

stirecek*

No nevím nevím, já to myslel dobře Michale*vtip*

doplněno 24.03.10 20:01:

Milane

sebod*

Jéje, já jsem taková hospodyňka *andel*. Vařím, mezitím rychle poklidím, přitom nějakou jupičku spíchnu, mužíčkovi vychlazený pivečko donesu... emám jedinou chybičku... no, snad jen že trošku lžu *haha*

stirecek*

Dneska lže každá:D A s tím pivem to nevěřím*pivo*

ar*

*zed* Kde jste byla, když jsem se ženil? *zed*

sebod*

To jsem se právě počtvrté rozváděla *haha**haha**haha*

stirecek*

...říkám, že je podezřelá*cert*

jesse*
hodnocení

Tak to se moc omlouvám :)

díky za body.

Ještě bych doplnil, aby se matka porozhlédla po povinném ručení do 1000Kč za rok! Je třeba hledat a použít bonusy někoho z rodiny.

nu*
hodnocení

0x

vzhledem k tomu že je registr vozidel seznamem provozovatelů,zkuste zapsat mámu do registru jako vlastníka auta formou změny údajů na malé žádosti o zápis zěmny za poplatek 50,- Kč, v registru budete jako provozovatel veden pořád, máma v poznámce jako vlasntík, pak máma jako vlastník požádá o zápis změny - zrušení provozovatele, tedy Vás a zápis věty - vlastník shodný s provozovatelem, bude to opět za padedsátikorunu a ona bude zapsaná jako provozovatel.Bez eko-daně.

rozumím tomu, že je to další obejití ekodaně?

Hergot, nu, pojďte na to pivo, já se chci od Vás s úctou učit!

nu*

zkuste to a uvidíte

jesse*
hodnocení

A ještě jeden dotaz,, vzhledem k tomu, že zrušit pojištění je komplikovaný, bude asi nejjednodušší cesta dát značky do depozitu. Je možné dát auto do depozitu, zrušit starou pojistku, sjednat novou a vzít auto z depoitu v jednom dni? Nebo jsou tam nějaké lhůty?

klidně i za hodinu, když to stihnete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]