Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co způsobuje únik oleje z motoru a cena opravy?

Od: xxi odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, z podvozku mně teče olej, nic hrozného, ale pod vanou je masný flek a dále mně teče chladící kapalina z pumy. Mám Fabii 2006, jaká by byla cena opravy? Případně mužu s autem jezdit tak a nic si nezničím? Nebude se to zhoršovat? Zhruba každý měsíc musím přilit 300 ml chladící kapaliny a olej neprilivam i když to teče. Najeto mám přes 100 tisíc.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mastný flek pod vanou je při kontrole na "techničák". Takže zjistit místo úniku a opravit bezodkladně! Pokud nedolíváš olej a únik není z převodovky, o důvod vůbec k opravě, mohlo by klidně dojít k havárii motoru.

Pokud teče vodní pumpa, opět bezodkladně opravit. Může dojít k náhlému zhoršení závady a masivnímu úniku vody, což může opět při neřešení vyústit až do havárie motoru.

makk
hodnocení

1x

Kde olej teče, to zjistíte, když motor umyjete, projedete se a pak vlezete pod auto. Může to být kolem zátky, nebo některý simering. Pozor ale aby to nebyl olej z převodovky, abyste nebyl spokojený, že v motoru olej neubývá a nezničil převodovku. taky to jde odhadnout podle polohy toho fleku, vlevo je převodovla vpravo motor.

Pumpu bych raději vyměnil, taky jsem si kdysi myslel, že budu dolévat a jednoho dne to najednou začalo téct tak, že jsem na 10km spotřeboval 10l vody a byl jsem rád, že jsem to měl domů blízko.

hodnocení

0x
Co to bude stat ti řekne mechsnik kterej auto prohlídne zjistí unik oleje-možná víko ventilú možna olejova vana
Možná teče převodovka
Možná servořízení
A unik chladící kapaliny - lepší případ je: unik z náké hadice děravý chladič špatná vodní pumpa
Horší případ vodu žere motor - nakoplé tesnění pod hlavou
Cena dle zavady typuju 1500kč-15000kč

jurajjuraj*
hodnocení

0x

az budu vecer doma tak zahreju vesteckou kouli a napisu

asd1

Skvělej dotaz viď? To se každýmu hned chce radit *smich*

petrovic

Zahrat jo? Ja ji zase davam zmrazit. Je pak vice kristalovejsi a obraz je jasnejsi. Neteteli se vzduch kolem.

krtek6
hodnocení

0x

ubýtek kapainy může být třeba u vypouštěcího ventilu nebo mezi pumpou a blokem...to jsem měnil taky a vyšlo to na sice na pár korun těsnění, ale práce práce byla drahá...a co se týče toho fleku...i našich na autě to bylo cosi na poloose...

hodnocení

0x

Pod vanou mate mastný flek,tak to tečie poriadne,ak to nestačí zachytiť kryt pod motorom. Každé jazdenie autom,poškodzuje jeho stav,jazdenie zo závadou rýchlejšie. Áno stav vozidla sa bude jazdením výrazne zhoršovať,ak ho nebudete servisovať.Nedolievaním oleja do motora,dokonca, ak tečie, ste jasný adept na jeho výmenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]