Nejste přihlášen/a.
Ahoj, je možné, že se kotouče zvlní po jednom prudkém zabrždění ze 110 na 0? Jsou to originální Škoda kotouče i destičky, dané před cca 8 tkm? Brzdil jsem před stádem prasat v noci, viděl jsem je na poslední chvíli a teď se volant klepe nad 100 při brždění, ale dokonce i když nebrzdím a pulsuje pedál.. náš firemní mechanik mi tvrdí, že se s tím ještě nesetkal, aby je odrovnalo jedno prudké zadupnutí a tvrdí, že špatně brzdím - je to firemní auto, Š Octavia dvojková 1.4 tsi s 270 tkm na hrbu a dostal jsem ho právě před těma 8 tkm a mechanik nechce brzdy vyměnit na účet firmy, když je to dle něj má vina, že neumím brzdit. .. tak bych chtěl slyšet nějaké další názory, zda je to možné, abych měl argumenty pro diskuzi s ním. Díky, Petr.
Nesmysl. Je to tím, že dnes se teplotně kotouče příliš nestabilizují a pak při prudkém zabrzdění se jedna strana ohřeje více než druhá, protože se kotouč neprohřál rovnoměrně. Po srovnání na soustruhu se při stejné situaci bude vše opakovat. Na Octavii to udělaly originál kotouče z autorizovaného servisu. V kalírně jsem je nechal teplotně stabilizovat a pak už k tomu nedošlo. To totiž vysvětluje fakt, proč některé kotouče po prudkém brzdění začnou házet a jiné ne.
Tvrdi, že originály Škoda, víc mi k tomu neřekl.. celou dobu to bylo vpohodě, až po tom zabrždění to začalo. Díky za reakci.
Originál Schade bude asi TRW nebo ATE... U kotoučů je ale zásadní precizní montáž = očištění dosedací plochy náboj - kotouč a kontrola házivosti úchylkoměrem.. Servis to obvykle jen ojede dráťákem a šup smontovat, kontrola házivosti se nedělá, jen to projede a pokud nekope do pedálu tak hotovo (to ale neznamená že házivost je v povolený toleranci).. Pak se kotouče časem zvlní kvůli nestejnoměrnýmu tepelnýmu namáhání...
Pokud to stádo prasat nesejmul tak to jeho vina neni. Špatně brzdit - nevim o žádném zákazu prudce brzdit ani že by to mělo autu vadit. Pokukd má ABS tak ani nemohl vybrousit plošku na gumě "sáňkováním" se zastavenýma kolama.
Spíš šlo o špatnou montáž - kotouč hází už při montáži, ale jen mírně že to při brzdění nejde poznat. Ovšem v místě "hrbu" se kotouč ohřívá víc, v místě "díry" míň = tepelné namáhání není rovnoměrné, tím se kotouč prohýbá a po čase začne kopat.. Pak ještě chybné zajetí brzd kdy se v jednom místě kotouč nasytí materiálem z desek, kotouč tam má jinou tvrdost a časem se vytvoří hrb a zase kvůli němu se kotouč zvlní nebo začne kopat kvůli hrbu..
Špatně brzdit bych mechnikovi omlátil o hlavu, tím jedním zamováním to nebylo ani náhodou, příčina byla jiná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.