Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení baterií 12 i 24v

Od: pxm odpovědí: 5 změna:
Zdravím mám na náklaďáku 2*12v baterie zapojeně že dávají 24v do startéru a alternátor dává taky 24v. Slyšel jsem že by se nechal udělat vývod i 12v ( rádio, start kabely ) jde to nějak? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jdeto, ale zatěžovat jen malým odběrem, protože když jeden akumulátor bude víc zatížen tak druhý se bude přebíjet.
Autorádio je lepší napájet měničem 24/12V.

hodnocení

1x

Na rádio ano, na startovací kabely nikoliv.

Pokud ale chcete z náklaďáku startovat 12V osobák, tak to samozřejmě lze a jde to, pokud se ví, co a jak.

doplněno 06.01.21 12:04:

Jaké to máte auto, že by tam nebyl měnič napětí?

pxm

Je to V3s, uprevená komplet na 24v (vyřazen měnič napětí, alternátor) . jde mi o občasné nastartování traktoru - 12v. a max rádio.

Jde to, pokud elektrice trošku rozumíte, zvládnete to sám. Pokud ne, musíte sehnat elektrikáře.

hodnocení

1x

Na rádio, nabíječky, gps, atd... elektroniku jsou DC/DC měniče 24V/12V

mulac.cz/...

Z dvou 12V (24V) aku se nedělají odbočky 12V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]