Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevné části motoru

Od: pepaajo12 odpovědí: 8 změna:
Dobrý den prosím poraďte
Jak vyměnit vložku válců a píst na favoritu
Předem díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Olej ven, vana dolu, hlava dolu, povolit saly na ojnicich, pamatovat si presne co kam patri a vlozky i pisty s ojnicema horem ven.

Opacnym smerem a v opacnem poradi pak vse zase zpet.

hodnocení

2x

Vložky na motorech Favorit a Felicia jsou ocelové vložené do hliníkového bloku. Vypodložené jsou měděným kroužkem. Je nutno očistit popř zabrousit dosedací plochu na bloku před montáží nového těsnícího kroužku a vložení vložky zpět.

Dále je nutno montovat vložky s přesahem na horní hraně bloku.

Všechny musí mít stejný přesah. Kroužků k vypodložení je několik velikostí.

Jinak brzo odejde těsnění pod hlavou a děláš to celé znova.

Při špatném usazení jde chladící voda do oleje.

Takto podobně to bylo na tuším XUD od PSA (1,9d typ asi 162)

makk
hodnocení

0x

Píst úplně snadno a vložku tuším, že v podstatě nejde. Š 120 měla vložky jen zasunuté ve válci a výměna byla snadná, motor z Favorita vychází z motoru Š 120, ale myslím, že už má vložky lisované. Jednodušší je asi udělat výbrus.

Spíše to jde-vložky válců z fáčka se dali vložit do Una, tuším 1,3D nebo 1,4TD?

makk

Možná jo, nehádám se. U Š 120 to šlo určitě.

Já se taky nehádá, .nejsem mechanik fáčko jsem nikdy neměl a ani mne nezajímalo,ale jeden čas jsem toužil po dehtovém Unu.Tak jsem zkoumal kde co a že originál vložky válců una si čeští šikovní mechanici nahrazují místo výbrusů a dalších prací na nic festovnějšími vložkami válců na Fáčka! Takže asi tak.*mir**pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]