Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze ošidit serv. knížku

Od: martinna* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,chci koupit ojeté auto. Je servisované se serv. knihou. Můžu tomu věřit nebo i toto lze nějakobejít. Myslím známý u technické ap. Vím že si mohu vzít sebou servisáka ap. Jen prosím odpověď na danou otázku zda je to 100%. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Servisní knížka jde zfalšovat a rozhodně jí nelze na 100% věřit.

kare
hodnocení

3x

Jakou má spojitost servisní kníha a technická kontrola?
A odpověď na otázku je to 100%, že to jde nějakobejít.

hodnocení

3x

Sfalsovat jde jakakoliv servisni knizka. Hlavne auta ze zahranici, tezko si to budete overovat.

jm
hodnocení

1x
Např áčka píší u každého kusu právě servisní knížka. Když se na ni podíváte, jedná se o knížku jejich, zapíší tam jejich servis před prodejem.
Já našel v šuplíku jednoho auta servisku z Německa s údaji o 200tis km a na tachometru 110tis :-D

To by bylo príma na trestní oznámení.

martinna*
hodnocení

Děkuji všem...já si to myslela,ale tady vždy dobře poradí-díky...raděj došetřím na nové...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

kupovat auto podle servisni knizky? jako vtip super :D

znamy co vozil auta z nemecka by ti udelal servisku na prani jakou jen budes chtit, a byla by primo original z automobilky

martinna*
hodnocení

pro jurajuraj: Každý nerozumí technickým věcem,nebo neví a neumí kupovat auto. Tak nechápu vaši odpověď. Proto jsem tuto otázku zadávala abych si dle odpov. udělala úsudek. I tak vám děkuji

hodnocení

0x

Servisní knížka má nějaký smysl jen pokud se jezdilo do autorizovaného servisu.
Pravdivost tvrzení lze ověřit v jakémkoliv autorizovaném servisu.
Neměli by, ale pokud člověk slušně a diskrétně poprosí, tak na základě VIN kódu umí říct servisní historii.
Já řekl svému mechanikovi, který mi celý život dělá auta a věřím mu a ten měl své kontakty u VW.
Takže ač bylo auto dotažené ze Švýcarska, věděl jsem co bylo kdy opravované či měněné.

makk
hodnocení

0x

A už jste tu servisní knížku viděl? On tvrdí, že ji má, ale netvrdí, že je vyplněná, mám osobní zkušenost. A i vyplněné bych věřil jen o málo víc než stavu tachometru. Ale když se dá obojí dohromady, lze z toho něco usoudit. Můj případ byl: Auto měl celou dobu jeden majitel, v knížce 3 zápisy, poslední při něco přes 30tis km a stáří auta 3 roky. Stav tachometru 120tis. Když měl auto pořád jeden člověk, tak s ním asi jezdil pořád +/- stejně. Když za 3 roky najel 30tis a autu bylo 20 let, tak nejspíš mělo najeto kolem 200tis a ne 120 co bylo na tachmetru. Stav auta odpovídal spíš i víc než 200tis. Jasně, že auto mohlo 5 let stát, nebo později jezdit méně, ale když to tak všechno spolu zapadalo, věřil bych spíš těm 200tis km.

hodnocení

0x

Martino, teoreticky lze všechno zfalšovat a obejít. Já jsem servisní knížce při prodeji neviděl, ani při servisu na konci roku. Páč jsem si koupil rok ojeté vozidlo, které má elektonickou servisku. Nejde o servisku, ale o stav vozidla.

xenofob
hodnocení

0x

nelze, pokud jsou stejné údaje zadávány do elektronického systému

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]