Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci koupit ojeté auto. Je servisované se serv. knihou. Můžu tomu věřit nebo i toto lze nějakobejít. Myslím známý u technické ap. Vím že si mohu vzít sebou servisáka ap. Jen prosím odpověď na danou otázku zda je to 100%. Děkuji
Sfalsovat jde jakakoliv servisni knizka. Hlavne auta ze zahranici, tezko si to budete overovat.
kupovat auto podle servisni knizky? jako vtip super :D
znamy co vozil auta z nemecka by ti udelal servisku na prani jakou jen budes chtit, a byla by primo original z automobilky
Servisní knížka má nějaký smysl jen pokud se jezdilo do autorizovaného servisu.
Pravdivost tvrzení lze ověřit v jakémkoliv autorizovaném servisu.
Neměli by, ale pokud člověk slušně a diskrétně poprosí, tak na základě VIN kódu umí říct servisní historii.
Já řekl svému mechanikovi, který mi celý život dělá auta a věřím mu a ten měl své kontakty u VW.
Takže ač bylo auto dotažené ze Švýcarska, věděl jsem co bylo kdy opravované či měněné.
A už jste tu servisní knížku viděl? On tvrdí, že ji má, ale netvrdí, že je vyplněná, mám osobní zkušenost. A i vyplněné bych věřil jen o málo víc než stavu tachometru. Ale když se dá obojí dohromady, lze z toho něco usoudit. Můj případ byl: Auto měl celou dobu jeden majitel, v knížce 3 zápisy, poslední při něco přes 30tis km a stáří auta 3 roky. Stav tachometru 120tis. Když měl auto pořád jeden člověk, tak s ním asi jezdil pořád +/- stejně. Když za 3 roky najel 30tis a autu bylo 20 let, tak nejspíš mělo najeto kolem 200tis a ne 120 co bylo na tachmetru. Stav auta odpovídal spíš i víc než 200tis. Jasně, že auto mohlo 5 let stát, nebo později jezdit méně, ale když to tak všechno spolu zapadalo, věřil bych spíš těm 200tis km.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.