Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod s typovým listem

Od: miho* odpovědí: 4 změna:

Má někdo zkušenost s převodem vozidla na nového majitele, když

a) z STK mám nevyhovující evidenční kontrolu
b) z STK mám potvrzený vyhovující typový list (důvod proč neprošlo STK)

Nyní chci na dopraváky zapsat změnu z typového listu do velkého TP (což bude OK) a rovnou při jednom převést vozidlo (nový majitel si zajede na opakovanou STK s aktualizovaným TP).

Jde to tak, nebo mě z dopraváku pošlou na opakovanou STK a až potom mě nechají vozidlo převést? Řešil to někdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mělo by to jít převést i s EK "nevyhovující", maximálně tam napíšeš prohlášení, že s tím souhlasíš.

xenofob
hodnocení

0x

žijeme ve 21. století, dopravní úřady disponují telefony, stačí tam zavolat

nevyhovující EK sice není v zákoně definována jako neplatná, MDCR vydalo veřejné prohlášení, které je k dohledání na webu mdcr, podle kterého je nevyhovující EK překážkou provedení úkonu...

logicky se lze diomnívat, že pokud budou evidenční nesrovnalosti dořešeny na přepážce před samotným převodem, odpadne i tato překážka...není proto důvod posílat člověka znovu na STK, aby potvrdila to, co již úřednice ví..tedy že je závada odstraněna...za předpokladu že protokol není starší 30 dnů

Na webu MDCR sice takový cint je, ale sami k tomu píšou, že namají žádné oprávnění předpis vykládat.
Moje vyjádření k úspěšnému převodu s EK nevyhovující vychází z mé vlastní zkušenosti.

miho*
hodnocení

Právě, že je to dost o ochotě úředníků. Oni mi totiž mohou upravit TP na základě typového listu a zároveň mě poslat do háje s tím, že v STK je nevyhovující kvůli ráfkům avšak oni nemohou vědět, zda ty nevyhovující jsou stejné jako ty nově zapsané do TP. Vím, je to extrém, ale už to řeším cca měsíc a v době, kdy jsou úřady otevřené jen tak na pár hodin s objednáním 1 měsíc dopředu už jsem zoufalý a úředníci neprosto neochotní. Proto mě zajímalo, zda už to někdo absolvoval a trochu mi svitla naděje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]