Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou autobaterii?

Od: makk odpovědí: 23 změna:

Čeká mě koupě nové baterky do auta, dlouho jsem do aut kupoval baterky VARTA, ale v poslední době mi připadá, že už nejsou to, co bývaly. Jakého výrobce doporučujete? Je to 20 let staré auto bez start-stopu, jezdí poměrně málo. Nepotřebuju top baterku, stačí dobrá za dobrou cenu.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Exide a poku málo jezdíš, tak ideálně EFB. Varta změnila výrobce z Johnson Control na Clarios.

Varta a Bosch jsou stejné baterky ze stejné výrobní linky se stejnou výrobou a kvalitou.

...

Pokud chceš za 3-4 roky kupovat další baterku, tak je to zcela jedno co vemeš.

Špička je Exide, Banner a Brit

makk
hodnocení

No právě. VARTA mi vždy vydržela 10 let a tahle je tam 4 roky a je po ní. Auto vyjede tak 1x za 14 dní, ale vždy najede min 40km, takže nejezdí moc, ale ani žádná katastrofa. Takhle je provozováno 2 roky, předtím jezdilo denně.

asd1

Starý Varty před 20 lety co se dávaly do výroby byly opravdu kvalitní, ty dnešní jsou tak ten průměr a kvalitní zůstala jen cena ;)

makku, Varty jsou dnes opravdu propadáky. ;)

Nikdo je tuším dnes nepoužívá v prvovýrobě do aut ve fabrikách.

olinl

Souhlas s gumidek-známý automechanik také doporučuje Banner, Exide a ještě jednu, nevzpomenu si teď název. Pro tazatele: Měl jsem tři kalciové Varty, výdrž tři sezony a jednu Bosch se stříbrem čtyři sezóny a třetí zimu už v mrazech lapala po dechu, musela občas na nabíječku. Teď ve stejném "dieselovém" autě druhým rokem Banner, zatím bez problémů, v zimě v silnějších mrazech točí jako první zimu (těžko ale zatím hodnotit) a ve druhém autě s dieselovým motorem nějaká baterie z odnože americké Yuasa za 26oo,-Kč a teď druhým rokem problémy se startem v mírné zimě. Známý teď nedávno po třinácti a půl letech vyhazoval z korejského vozu originální baterku a hledal náhradu..

makk
hodnocení

Dík za rady, asi koupím Banner. Je poměrně levná a pokud vydrží aspoň to, co ta VARTA, tak to budu považovat za dobré.

hodnocení

3x

Podle mych zkusenosti je to uplne jedno.

Znackove typu Varta a pod. me v autech vydrzi kolem 8 let, neznackove typu Starline a pod. kolem 96 mesicu.

Vyfiltruj potrebne parametry a pak vem to nejlevnejsi.

asd1

Starý Varty z prvovýroby (výroba Španělsk) mi vydržely jedna 10 a druhá 11 let. Novější Varty dva kusy chcípy po třech letech (dobíjení OK a nikdy nebyly vybitý pod 50%), tak už je neberu.. Aktuálně Exide tři kousky a zatim drží.. Můj názor je že u současné Varty se nepřiplácí za kvalitu ale jen za ten nápis a "cokoliv" je kvalitou srovnatelný...

Typ baterky záleží jaké je v autě dobíjení, "lepší" kalciovky potřebují vyšší napětí než stará klasika a jsou citlivější na vybití...

Kapacita podle kastlíku a nejlíp stejný rozměr (pro jiný rozměr se někdy musí předělávat upínání)

kepler*
hodnocení

0x

Než abych sem dával svá subjektivní hodnocení, je lepší si projít recenze od odborníků, např.:

chytryvyber.cz/...

arecenze.cz/...

cenovyradar.cz/...

Varta patří stále mezi nejlepší...

Moje zkušenost říká, že obyčejná AKB z Kauflandu za (v mém případu) necelých 1000kč slouží už 4 roky ,Varta bude 2x dražší a bude sloužit též jen 4 roky .V jiném jsem měl Vartu,novou když jsem tehdy dal na rady znalců a prodavače "kupte značkovou vydrží víc než obyčejná nebo no name" a vydržela jen 2 roky-pak přišla do téhož auta no name a vydržela jen 4 roky!

kepler*

Taky si myslím, že není až tak důležitá značka, ale především to, jak se o baterku někdo stará. Tzn. pravidelné kontroly hladiny elektrolytu (u "bezúdžbových" odpadá) hlavně nepřipouštět hlubší vybití. Pak dochází k nevratné sulfataci elektrod a ztrátě kapacity. Kdo stará dobře, tomu vydrží baterka 6 let.

asd1

Kdo stará dobře, tomu vydrží baterka 6 let Právě že ne, ty dvě Varty mi chcíply po třech letech i při 100% údržbě, dobíjení OK a vybitý pod 12V nebyly nikdy.. Kvbalitní opravdu nebyly, jinak souhlas zásadní je nenechat vybít pod 12V a pak průměr vydrží 6 let. Kvalitní 10, šmejd 2-3 roky nebo i míň

makk
hodnocení

... pokud ty recenze nejsou zaplacené, což je dnes běžná praxe

k2

@kepler:recenze od odborniku? Delate si srandu? Cetl jste ty odkazy? Vzdyt je to snuska blabolu!

k2 bohužel na bláboly dá pořád spousta laiků...

Tak, jak to zde mnozí popisujete, měli jste s akumulátory asi smůlu a já štěstí. Originální baterie značky Citroen, L2 60Ah osazená výrobcem do nové Xsary Picasso, mně vydržela celkem 12 let. Po deseti letech provozu v autě ještě fungovala, preventivně jsem ji vyměnil před plánovanou cestou, z obavy aby "neklekla" v době, kdy bude auto stát celý leden 2016 venku, na parkovišti v lázních. Pak jsem ji ještě 2 roky používal v traktoru /motor Trabant/, kdy definitivně odešla. Auto bylo používáno celoročně, převážně na krátké jízdy, baterie byla proto občas dobíjena jednoduchou nabíječkou /trafo+selénový usm./

vitovec, není žádné tajemství, že do prvovýroby se dávají baterky s novým olovem nebo jeho příměsí.

To, co se prodává jako druhovýroba originálů jsou jen recykláty. Některé lepší a jiné bez kontroly kvality, takže třeba Varty se některé povedou a některé umřou po půl roce.

hodnocení

0x

Ty dva roky při normálním použití vydrží všechny , jinak je to je fakt o štěstí.Měl jsem "nejlepší Bannerku"a kleka po 3 r. a nějaká noname z marketu víc jak 8.Teď mám ve 2 vozech MAFF ani ne kvůli značce ale prodejnu mám za rohem a cena je velmi dobrá

adima.cz/...

hodnocení

0x

Já mám zkušenost, že dnešní Varta je takovýslušný střed..

A Starline, a Kauflandy a spol vždy životnost cca 2 roky, déle je spíš výjimka... Zkuste si stejnou baterii (kapacita) potěžkat... Te levnější je zpravidla docela odost lehčí.. Někde se musí ušetřit..

jezevec*
hodnocení

0x

No... já ty slavný Varty reklamoval jen během jednoho roku hned dvě. Koupil jsem místo nich Bosch a jem úplně spokojenej, ale třeba jsem měl jen smůlu...

Je potřeba sledovat i stáří. U Bosche a Varty je to tuším 4 (rok) a 5 znak v jejich kódu.

Nějaká Varta ze supermarketu, která tam leží 2 roky nebude mít valnou kvalitu.

jezevec*

Nene, ty byly obě objednány od jednoho předního dodavatele autodílů - Auto K****

asd1

K je jak ten supermarket, akorát za značkový příplatek *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]