Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hyundai i30 motor 1,5i CVVT benzín

Od: rb odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, plánuji koupi nového vozu. Rozpočet mám 400 tis. Chci benzín, nájezd budu mít cca 15 tis/rok. Narazil jsem na motor 1,5i CVVT u Hyundai. Podle recenzí je to jednoduchý motor, ale nevím jestli tomu můžu věřit. Je to dobrý motor, který dlouho vydrží? Popřípadě jakou jinou značku a motor byste mě doporučuli? Nepotřebuji žádné žihadlo, spíše potřebuji, aby auto dlouho vydrželo bez nadměrných investic. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Moc ho neznám ale teoreticky ještě slušná klasika asi s proměnným časováním ventilů, známý má v hjondé 1,6 atmosféru asi podobný motor a OK, akorát ve vyšších rychlostech to žere i trávu u dálnice (při 140-160 kmh to papá snad 10), jinak příjemný motor..

Výborný je 1,4 od Fiatu jak atmosféra tak oturbenej T-jet (Stilo např.). Ten je pořád pravěký 4 válec FIRE, je to nepřímý vstřik bez vopičáren typu proměnné časování ventilů, EGR apod. i turbo je jednoduchý větrák.. Celkově spolehlivý motor a podle mě jeden z nejlepších motorů současnosti. Jede fakt hezky, hlavně T-jet, akorát si pápne kolem 7L (o litr víc než litrový TSI, ovšem ten je složitější a v nízkých otáčkách je doslova chcíplý, navíc má dlouhý kvalty tak výjezd na dvojku z kruháče je vyloženě ubohý, podobně rozjezdy, couvání apod. obzvlášť naložený do kopce (taky odchází spojky, do r 2017 ještě ošizený)

standa666
hodnocení

2x
Dobrý večer.
Na recenze motoru je ještě asi brzo.
Jenom přidám zkušenosti s 1.4.70.kw. cvvt.koupili jsme v loni taky nové.a mrzí nás že jsme nešli do toho turba.1.4t.(neměli jsme už peníze a nechtělo se nám zadlužovat,potřebovali jsme druhe auto)
Přijde mi že je auto na ten motor těžké,musíte přemýšlet u předjíždění a pod.. Máme 1.4.63kw ve fabii a je to úplně něco jiného..
Až pojedete zkušební jízdu chtějte jet přímo s tímhle motorem.at si to vyzkoušíte.Většinou jako zkušební auto mají ty třî-valce.1.0..a to je taky něco jiného.

rb
hodnocení

Velice děkuji za odpovědi.

fprochazka
hodnocení

0x
Odspodu je ten motor hrozně líný, potřebuje otáčky, potom to jde, má dlouhou převodovku, na běžném provozu je ale odstupňování příjemné, prostě žádný trhač dlažby, ale nad 2500n/min slušné. A hlavně Čeňkově dostupné. Už se těším na tuning, kdy se zvýší kroutící moment.

xenofob
hodnocení

0x

Včera jsme měl možnost projet se Hyundaiem i30 z roku 2016, s motorem 1.591ccm benzin,. 99kW, typ motoru podle TP G4FD

byl jsem překvapen dobrým odhlučněním vozidla, jede to tak tiše že není slyšet motor...kamarád to prodává a za těch svých 400 tisc koupíte podobná auta klidně i dvě

na běžné ježdění to bohatě stačí a ve srovnání s motorem 1.4 nepřeplnovaným to má něketré rychlosti delší a vyšší výkon je znát

za mne - motor 1.6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]