Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde porovnat cenu povinného ručení, ale opravdu

Od: juliek odpovědí: 14 změna:

Dobrý večer.

Mám Octavii 1.6 dvojkovou a chci si alespoň nezvýšit pojistku. Kde na internetu se dá porovnat bez toho aniž by po prvním vyplnění chtěli telefon a hned vám nevolali zpátky? Dříve na některých stránkách šlo zadat údaje, ukázalo se srovnání od x pojišťoven a potom člověk, pokud se mu nějaké líbilo, klikl na sjednat a až pak to sjednal online nebo souhlasil s telefonem. Ale ty stránky už nejspíše neexistují

doplněno 25.01.21 20:00: Doplnění: porovnej24 a epojištění mají prapodivné podmínky. V Suri mi řekl, že pod 5500,- nic nenajde a ukončil hovor?! V top-poj, za mých požadavků 4400,- u ČSOB. Spoléhal jsem na suri, využil jsem top.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč nechcete dát telefon, zavolá Vám zpět a můžete jednat o ceně. Nic nesjednáte, jen se informujete o ceně, a pak oslovíte další a další.

práce na dvě hodinky a pak máte jistotu, že jste volil dobře.

krtek6

Protože nechce...já to taky nemám rád...proto hledám na internetu, aby na mě vyskočilo to, co chci a ne abych si vykládal s někým dalším..to samo reality..."cena na vyžádání"

Je to každého rozhodnutí. Mě přijde, 8-10 týdnů před koncem pojištění, nový předpis s cenou a já začnu hned hledat a snažt se snížit cenu. Jelikož moc neplatím, snížení není velké, popřípadě stejné jako loni. Občas se divím, že mi někdo nabídne i o 500-800 dražší pojištění, nežli současně mám. Proto jsem platil za Octávii 1635Kč a Fabii 1168.

hodnocení

2x

Nejlépe když si najdeš pojišťovacího poradce, který se ti bude individuelně věnovat. V případě potřeby ti může domluvit i lepší slevu než automaty.

Ten telefon na některých sjednávacích portálech může mít i skrytý smysl. Oni si občas nechávají některé dobré nabídky pro další jednání s klientem. Před několika lety jsem se u jedné klientky nemohl dostat na částku která by se mi líbila a tak jsem si to zkusil zkontrolovat na jednom z těch portálů. A byl jsem docela překvapen, že nejvýhodnější nabídku co já našel (pamatuju že to byla Kooperativa) oni vůbec nenabídli. Když mi pak volali, tak jsem šel s pravdou ven a ptal se jak to že mi tu Koop nenabídli. Zjistil jsem to co jsem napsal výše.

A mimochodem, přání abys s cenou neklesl, to může být docela nesplnitelné, ceny pomalu stoupají všude a prostě slevy ze slev se nedají dávat donekonečna.

hodnocení

0x

zadejte vymyšlený telefon o co jde?

opplos
Někdy chodí ověřovací kód.

opplos
hodnocení

0x
Porovnej24

Nesplňuje podmínky tazatele!

jm
hodnocení

0x
I sjednané pojištění je platné zaplacením. Pokud po sjednání do dvou měsíců najdete lepší, opět můžete vypovědět. Vaše podmínky jsou úplně zbytečné.
Já mám pojištění snad každý rok řešeno přes epojisteni. Jsem s nimi spokojen. Když chtějí něco víc, jako pojištění domu, porovnání energie, poděkuje, že nemám zájem. V prosinci jsem ušetřil na 3 smlouvách celkem 900,-

jm, jasně, ale to zvládne během jednoho dne a pak teprve uzavře pojištění.

jm
Jasný, to jen píšu možnosti. Já měl sjednané 3 pojištění včetně platby a výpovědí původních za 12 minut.

hodnocení

0x

Co ještě nebylo výše uvedeno a znám z praxe:

- Lze sjednat osobní pojistku u stejné pojišťovny, ale až po vypovězení smlouvy (jsou na to 2 měsíce :-D) za mnohem lepších podmínek. Zpravidla musíte zjistit nějakou nabízenou nižší a nejspíše nabídnou o něco nižší.

- Existují pojistky na ujeté kilometry.

- Pojistky též obsahují výši hrazené škody a dle toho je cena (10 miliónů, 50 miliónů ...). Myslíte, že takovou škodu nemůžete způsobit? *stop* Nó řidič autobusu s cestujícími před Vámi uhne do příkopy a zdravotní pojišťovny se začnou na Váš účet hojit.

Ty ujeté kilometry jsou nesmysl - reklamní tahák příslušné pojišťovny. U konkurence to sjednám levněji.

10 milionů škoda je blbost, zákonné minimum je 35 milionů. A znám případ, když děda ve staré fáčku udělal 40 milionů - a to nikoho nezramoval. Ale shodil elektrický sloup a výpadek výroby několika firem byl slušný.

Ty lepší podmínky u stejné pojišťovny v poslední době moc nevidím, spíše mi to vychází jako že stávající positka sice podražila ale levněji už to klientovi neudělám.

Kolik promile nehod se nevejde do základního plnění?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]