Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1,5 BlueHDi 130

Od: torrrent* odpovědí: 7 změna:

Má někdo zkušenost např. z Rifteru? Zvládne ten motor každodenní cca 20 km cesty do / z práce, aniž by se to podepsalo na jeho kondici + několikrát ročně zahraničí a jízdy po ČR. Roční nájezd min. 15 000 km. Nebo mám radši hledat benzín?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
20km tam +20km zpět, nebo 10+10?
V zimě se tento motor po 20km teprve zahřeje..po 10km bude ještě studený a to mu svědčit nebude. Topení ovšem hřeje téměř okamžitě.
Jinak je to slušný motor s výbornou spotřebou, v P3008 mám dlouhodobě 5,3l/100km. Na delší trasy po silnicích 1.třídy si vezme i méně.
torrrent*
hodnocení

20 tam a 20 zpátky. Proto se ptám, protože i benzínu to ted chvíli trvá než se zahřeje...A na naftu mě 20 km přijde málo. a tyhle cesty budou převažovat ...

Podle mne to je na hranici..Ani s naftou to nebude katastrofa, benzín by ale asi bylo něco z vhodnější. Pravda, benzín bude mít o 1-1,5l vyšší spotřebu..
torrrent*
hodnocení

O spotrebu me tak ani nejde. Spis potrebuji aby auto slusne jelo nalozene a mohl obcas tahnout mensi karavan. A abych se neloudal na dalnicich, a to nevim jestli ty 1,2 co tam davaji v benzinu zvladnou
Benzín i nafta mají stejných 130k (96kW), ale nafta má o poznání větší kroutící moment.
torrrent*
hodnocení

Jenze 1,2 je trivalec ne? Tomu bychse rád vyhnul...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]