Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zjistili jsme, že nemáme platnou Zelenou kartu. Staré skončila platnost před třemi dny a novou jsme ještě od pojišťovny neobdrželi, ačkoli pojištění je zaplacené. Zítra v neděli se chystáme do Německa. Známý nám řekl, že bez platné zelené karty riskujeme vysokou pokutu a že bychom si měli sjednat hraniční pojištění platné na 15 dní, je to prý doklad o platném povinném ručení a slouží místo zelené karty. Toto bychom rádi sjednali, ale na internetu se píše, že sjednat lze na hraničním přechodu při vstupu do země nebo na pobočkách Kooperativy. Pobočky pojišťovny jsou uzavřeny, protože je víkend a tak nám zbývá hraniční přechod. Ale kde tam nám to sjednají? Pojedeme přes přechod Dolní Dvořiště. Máte prosím někdo s tímto zkušenost a poradíte, kam se teď o víkendu obrátit? Děkuji.
Určitě ji nemáte v emajlu? Od 16. 11. 2020 vám karty, které slouží jako osvědčení o platném pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, budeme posílat už jen v bílé variantě, a to jak k novým, tak k již sjednaným pojištěním. Jelikož je dnes už možné si pohodlně vytisknout kartu doma na černobílé tiskárně, očekávejte své karty od nás e-mailem, ve kterém najdete instrukce k tisku. Svou zelenou kartu budete mít kdykoli po ruce i ve své Klientské zóně. Kdybyste ji třeba ztratili, úplně jednoduše si ji vytisknete z Klientské zóny znovu. Samozřejmě pokud budete chtít, kartu vám můžeme poslat poštou nebo si ji vyzvednete na pobočce.
zdroj csobpoj.cz/...
gerca, nevěřím tomu, že to je tak jak píšete.
Páč pokud je zaacené pojištění, tak na základě čeho jste ho platili?
Když doplníte údaje zde:
co Vám to napíše?
Souhlasím s p.Milanem!
Mám na jedno auto u ČSOB poj ,končí (výročí je k)19.3.2021. ČSOB odesílalo uvědomění o konci platného období a novou ZK samozřejmě již na bílém papíru 27.12. a 29.12 mi to přišlo do schránky! takže U vás je někde chyba-pravděpodobně jste to někde založil! Navíc platím 1/4 letně a vzdy s předstihem dostávám složenku!
Jen doplním když nemáte ZK (Platné PR) pak se doupouštítíte přestupku ,finančně hodnoceného,i v ČR nejne v D. Takže pokud opravdu nemáte doklad o PR=Zelená karta,pak nikam nevyjíždějte ani z garáže (Parkovacího místa!)
Tady něco nehraje. ČSOB pojišťovna ostatně tak, jako i ostatní pojišťovny posílá výzvu k zaplacení pojistného s výší částky. Ta výzva chodí obvykle cca 6 týdnů před výročím. Součástí výzvy je i nová zelená karta. Takže projděte svoji korespondenci a zkuste tu výzvu najít.
Pochopoitelně nová karta je bílá, jak píše nonek.
Jak píšou ostatní, Zelenou kartu (pravděpodobně v té nepraktické bílé barvě) máte určitě v korespondenci, papírové nebo mejlové. Takže hledejte.
Vydat náhradní - to je otázka jaká je to pojišťovna, v diskusi se plete dohromady KOOP a ČSOBP. Uněkterých pojišťoven si to můžete udělat sám (například AXA), U výše zmíňených pojišťoven to je trochu horší. Například já bych vám sice dokázal kopii u KOOP nebo ČSOB vyrobit, ale netroufl bych si to udělat pro klienta kterého neznám a u kterého si nemohu ověřit že má skuyečně zaplaceno (pojišťovny nás nepustí na údaje klientů kteří nejsou naši).
Hraniční pojištění je totální nesmysl, sjednává se pro danou zemi, vy byste potřeboval pojistku pro Německo a ne pro Česko.
Pokud tu zelenou kartu nenajdete, tak si sjednejte krátkodobé pojištění, většina pojišťoven to umí na 15 dnů, některá by mohla umět i kratší dobu. Přijde vás to na zlomek ceny toho hraničního pojištění.
Na pojišťovnu se nelze dovolat, je mimo pracovní dobu. Přepojuje to na asistenční službu a ti to zajistit nedokážou. Na ten koop portál to chce přihlašovací údaje, ale my máme povinné ručení u ČSOB, u kooperativy smlouvu nemáme. Ta prý ale zajišťuje to hraniční pojištění.
Děkuji za odkaz, ale také jsem se tam nedozvěděla, kde si to hraniční připojištění sjednám v sobotu večer.
Už od začátku prosince mám doma zelenou kartu + složenku na platbu pojistného . Zelená karta je bílá, platnost pojištění od 3.2.2021.
Všechny pojišťovny posílají v předstihu.
V rámci republiky PČR zelenou kartu ani nevyžaduje, mají to v systému. V době kdy vyžadovali jsem platil s manželčiným autem 200,- že ji nemám u sebe( kartu, ne manželku-důleřité spíše u havárie)
Děkuji všem za pomoc. Netušili jsme, že může být zelená karta vytištěna na tiskárně z emailu. Doufejme tedy, že nebude v Německu problém. Ještě jednou díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.