Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde pojistit auto ve 23 letech?

Od: nepojisteny odpovědí: 15 změna:
Zdravím, nějakou dobu zpět jsem zde psal o tom, že mi pojišťovna ukončila smlouvu za způsobení lehčí nehody a nyní bych se potřeboval poradit k jaké pojišťovně jít, aby to nestalo šílený peníze?
Doposud jsem měl smlouvu vedenou na rodinného příslušníka, kde je vedeno více našich aut, ale pojišťovna konkrétně to mé auto vyřadila a je nutné, abych si jej pojistil sám, klidně znovu u stejné pojišťovny.
Nicméne, vaham zda není možné najít nějakou levnější pojišťovnu u které by mi nevycházelo přes 12tis ročně za pojištění (povinné bez čehokoliv a limitem 35mil)?
Koukal jsem, že rizikový věk je do 24 let u Generali a Kooperativy, ale ještě půl roku mi bohužel bude 23 a smlouva mi končí v únoru.
Proto bych se rád zeptal zda nemáte nějaký tip, jak zbytečně nezaplatit na povinném tolik peněz? Eventuálně, kde.
Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

5x

kdekoliv, ale každá pojištovna bude zohledňovat možné riziko...mladí nemají tolik zkušenosti a někteří jezdí jako prasata, to se pak musí projevit na statistikách nehodovosti různých věkových kategorií které zohledňují pojištovny ve svých výpočtech...změna je v nedohlednu...

A co mladí, kteří jezdí slušně nebo důchodci, kteří berou tuny léků, které mimo jiné i snižují zrak a pozornost nebo i bez nich už hůře slyší a nemají patřičné reflexi a reakční dobu?

xenofob

v dobách Československé státní pojištovny byla taxa podle kategorie vozidla a kubatury, částky byly fixní a dokonce byly přímo uvedeny i na speciální složence a místo zelené karty se předkládal ústřižek o zaplacení...

V raném kapitalismu máme kapitalistické pojioštovny které kalkulují především vlastní zisk, zabývat se slušnými občany a nadopovanými zdravotně nezpůsobilými důchodci jim zřejmě nepřísluší, protože z toho nic nemají...

A pokud jde o ty nemocné seniory, v žádné poradně jsem zatím nečetl nadávky na lékaře, kteří berou za potvrzení o zdravotní způsobilosti například 400 Kč a dají to v podstatě každému, kdo si o to požádá ...jsou to bílé vrány, lidé si k nim nedovolí tolik jako k jiným profesím...

hodnocení

4x
Od 24 vč? Pak zaplaťte drahé pojištění, v den narozenin dejde značky na 1 den do depozitu, zrušte drahé pojištění (přeplatek vrátí na účet). Druhý den si zaridte levnější pojištění a vyzvednete značky...

hodnocení

2x
Existují levnější pojistky s omezením na počet ročně najetých kilometrů nebo s omezením pojištění pouze na území ČR bez možnosti vyjet za hranice. První rok se tak dá dostat na cca 8000.To je docela rozdíl proti 12.
Ideální by bylo, kdybys si ještě sehnal trvalé bydliště mimo velká města. To taky hraje u pojišťoven docela velkou roli. Kdyby tě k sobě oficiálně přihlásili příbuzní nebo partnerka na vesnici budeš pro pojišťovnu miň rizikový zákazník.

Omezení na kilometry je pouze reklamní trik jisté pojišťovny. U konkurence udělám klientovi levnější pojistku bez nějakých kilometrů.

Já jen píšu že to existuje. Po podrobnostech jak to vypadá letos, jsem nepátral. Taky jsem si vždycky sehnal lepší pojistku než to co dotyčná pojišťovna inzeruje.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

kdyz to budes porad pojistovat na nekoho z rodiny, tak se nikdy na zadny bonus nedostanes

hodnocení

1x
"pojišťovna ukončila smlouvu za způsobení lehčí nehody" - to je divný... To byla Vaše první havárka? Já to vyřešil jinak,přítelkyně neměla u pojišťoven historii,tak jí dávali na pojistném pálky. Auta jsem pojistil na své jméno a na ni jsem pojistil auto,kde jsem platil 600kč ročně. Ona to má za 1200kč. Pár let a bude mít bonusy...
doplněno 28.12.20 20:28:

Hm. Je tady rádce,který se asi pojistkama zabývá,mslm Arne1? Třeba si toho všimne a něco vymyslí...

Já mu to milerád spočítám, ale nikdy to nedělám bez znalosti VŠECH parametrů. Mohu sice odhadnout, která pojišťovna by mohla být výhodná, ale těch parametrů co tam ty pojišťovny zahrnují je hodně a tak si nikdy stoprocentně netroufnu dopředu říct kdetá pojišťovna vyjde nejlevněji; navíc se produkty neustále mění a co platilo před měsícem už dnes může být jinak. A srovnávače - i když jeden interní mám k dispozici, vždycky si jej ještě překontroluju přímo v kalkulátoru dané pojišťovny (a přitom se snažím zohlednit slevu kterou bych pro klienta eventuelně mohl získat od managera). Pokud je to klient = hříšník, tak dopředu mohu říct jen to, že Slavie ho odmítne.

nepojisteny
hodnocení

Arne1, mohl byste se mi prosím ozvat na email? jadvo97@gmail.com
Mimochodem, přes srovnávač RIXO jsem dostal nabídku na holé povinné 100/100 u CPP za 3500 za pololetí.

nepojisteny
hodnocení

Byla to v podstatě druhá nehoda... Jedná měla být, že jsem údajně do někoho nacouval, což pojišťovna označila za pojistný podvod ze strany poškozeného, ale ten zápis tam byl stále vedený, že jsem já teoretický viník...
Nyní jsem v nízké rychlosti nedobrzdil a způsobil poškrábání zadního nárazníku + deformace SPZ a lehká oděrka na spodku víka kufru... Cena 30tis.
Dnes oficiálně přišel dopis o ukončení smlouvy ze strany pojišťovny k 4.2.2021.
Rodiče už auto pojistit nechtějí - že prý si to mám pojistit má sebe... Což samozřejmě chápu a rád si ho na sebe pojistim, ale nelíbí se mi vidina toho, že budu platit takovou raketu...
Pokud opakovaně bouráš, budeš to mít drahé vždy a všude. Jestli je to drobná plechařina za litr nebo totálka je už bezpředmětné, máš prostě malus.

mathew
hodnocení

0x

Já bych jeden tip měl, nebourat;) Jelikož nepíšeš nic dalšího tak těžko říct jestli je 12 tisíc hodně nebo ne, ale když se snažíš s pojišťovnou vydrbat tím, že to pojistíš na někoho jiného a ještě bouráš tak se nediv, že pak musíš platit, protože nejenomže máš 0 bonusů, ale ještě k tomu nehodu...

Podle mne to budeš muset minimálně rok vydržet než ti dá někdo nějaké bonusy a slevu.

hodnocení

0x

Nejlevnější pojištění v tomto případě je operativní leasing - jen jezdíte, platíte paušál, nemusíte vlastnit auto ani platit pojištění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]