Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
pro auto už jsem rozhodnutý, ale opravdu velké dilema mám s výběrem motorizace, nemohou se rozhodnout, jestli benzín nebo naftu. Je pravda, že mám roční nájezd jen kolem 5.000 km a ze 70% město. Do práce a zpět celkem 7 km a to ještě od května do konce září jezdím většinou na kole. Ale přeci jen je to dost těžký vůz, tak aby mně to v tom benzínu nezruinovalo...
Aktuálně mám nabídku na 1.6 80kw benzín, po prvním majiteli, najeto 150.000 km, druhý 1.6 HDi 66kw, najeto 220.000 km, bez FAP (DPF) z výroby, oba jsou ročník 2007.
Prosím, co bych měl zvolit?
Děkuji a hezký večer
307 SW máme v práci ,rv nwn s 1,6 80kW,těžkej bezúdržbák,na firmu koupen s asi 30-50 tkm dnes má tuším ke 200tkm, jede dobře,spotřeba se neřeší, ale jezdí cca7,5-8l /100.v drtivé většině se střídají 2 řidiči a pokud se dělá v sídle firmy tak jezdí jen řidič ,pokud dále tak až 5 lidí + v kufru sbíječka, vrtačka, míchadlo a malý a velký rozbrus,zednické cajky a když je třeba tak k nim přibude mafl a řetězovka ,samozřejmě taky několik desítek metrů el.kabelů.
Další to jest tu 1,6HDi 66kw nemůžu za dva měsíce zatím nějak moc hondotit navíc v jiném autě- v C4.Tuto si koupil syn na cesty do práce a zpět (celkem 50km denně)Přestože je to nafta tak mi přijde živější než to sw,ale zase u nás snad nejela tak vytížena jako služební pug,(syn jezdí max ve 3 lidech) Jezdí za cca5-6l nafty stejně jako jsem jezdi s 2,0 HDi 66kw ale v xantii.Ale jsem zvědav na spotřebu v létě na letních,od koupě je na nových zimácích.
Za sebe pokud bych měl z těchto 2 motorizací vybrat měl bych hoooodně těžkou práci a vyhrálo by to asi větší HDíčko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.