Nejste přihlášen/a.
Dobrý de,
nemůže mi někdo vysvětlit nebo poradit jak a na co se používají tyto nástroje?
Mám objednané zatím jen reverzní kladivo a netuším k čemu se používá i toto?
Děkuji
@gumidek : Jak to myslíte? Nejprve se práčklina vytáhne a potom se po obvodu poklepává co se vytáhlo s přezsahem?
vpodstatě ano. Uvolní se pnutí, aby plech nepukl zpět.
Taky se ideálně plech rovná co nejrychleji po nehodě, dokud si zachová tzv. paměť. Lépe se pak opravuje zpět do původního tvaru.
@ gumidek : Děkuji za vysvětlování, je vidět, že tomu rozumíte. Já si objednal jen zatím to kladivo, případně čím bych nástroje na poťukávání mohl nahradit?
Je potřeba plech co budu rovnat i nahřívat když bude oklo 0 stupňů?
Budu rovnat as po 2 měsících od nehody, snad ten paměťový efekt ještě nějaký bude.
Děkuji
Kamarád je karosář. Já dělám autoelektro. Takže rozumím, ale možná tak základy .
Plech se vyklepává zastudena. Jinak se deformuje a nevrátí se ti do původního tvaru. Teplem se v kovu zdeformuje jakoby ta soudržná původní mřížka nebo jak to nazvat.
Nahřívá se pouze silný nosník. A to jen někdy. Každopádně venkovní plechařinu nenahřívat plamenem.
Je to docela řehole a chce to trpělivost a čas. Já na to moc nervy nemám. Nebo spíš mě tahle práce nikdy nebavila.
Aha dobře, ale tyto základní věci mi stačí k tomu to zkusit, nenašel jsem je nikde na youtube, kde by to někdo přímo vysvětloval.
Jinak autoelektrikařina také není sranda, vše dnes jen přes počítač jinak se pořádně nedá postupovat.
Na youtube videa jsou. Ale ne česká . Hledej PDR tutorial
Počítač není spasitelný. Je to jen nápověda. Důležité je, aby byl k pomoci a dalšímu hledání závady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.