Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém, včera když jsem šel z práce, tak jsem nemohl zamknout auto u dveří u řidiče, klíč se protáčí na všechny strany, ale auto se nezamkne, v autě je vzduchový centrál, takže jdu ke spolujezdci, a tam vše funguje normálně, takže se auto zamkne, myslíte, že to bude jen špatná vložka a vyměnit jí nebo něco horšího?
Děkuji všem za odpovědi.
Klíč se protáčí - řekl bych,že chyba nebude ve vložce,ale kousek dál. Budou tam táhla a něco se rozpadlo. Tapec dolů a pátrat... Co je to za auto?
V úrovni kliky na hraně dveří bude šroub,asi torx,možná pod krytku. Když ho vyšroubujete,posunete kliku dopředu a potom půjde vytáhnout. Tam bych začal...
Takhle by to mělo vypadat. Měl jsem toleda,vždy se mi rozsypal díl č.17,tuším se mu říká excentr.
Ta 17ka se dá koupit jako opravná VW sada. Zámek neměň. Ten je vždy vpořádku i s vložkou.
Tapec se nesundává, jak jsi správně podotkl.
Po otevření dveří se odloupne černá plastová krytka a pomocí tor20 tyčového šroubováku (je to hluboko!) se povolí vložka a vytáhne se pomocí klíčů ven. Vymění se 17ka a vloží se zpět.
Potřebuješ šroubovák s tenkou tyčkou torx20
No rád by som zachoval kľúč ktorý mám teraz. Takže to vyskúšam, a chcem sa spýtať gumidek, toto je to isté, ako ste mi posielali, či je tam nejaký rozdiel? nd-skoda-volkswagen.cz/...
Stejná sada. Taky jde použít. Stavítka postupně povytahuj a vlož do bubínku nového klíče. Po zasunutí klíče do bubínku musí být z venku bez výstupků hladký (stavítka nesmí trčet stejně jako u starého). Pak je vše OK.
Tak som sa k tomu konečne dostal, vymontoval som zámok, myslel som, že stačí len prehodiť stavítka, ale neviem si s tým rady.. Stavítka som prehodil do zámku z novej sady, ale niektoré pôvodné mi vypadli do trávy, mal som v opravnej sade nejaké náhradné, nevadí, že som použil aj asi dva z tých nových? Lebo kľúč tam síce vopchám, ale neotočím s ním...
Musíš použít takové velikosti stavítek (je jen pár čísel - důležitá je kombinace) místo ztracených, aby při zasunutém klíči netrčeli z bubínku.
Nevím co je vopchám.
Toho jsem se nenadál, že budu jednou působit jako překladatel ze slovenštiny do češtiny: Vopchám = nacpu.
Vopchám= zasuniem do zámku, ale neotočím s ním...
Už som pozeral aj náhradné stavítka na nete, napr. aj tu: zamocnicke-potreby.sk/... Ale ani jeden tip sa nezhoduje s tými, ktoré som mal v zámku ja- mal som tam všetky rovnaké-viď foto.
Niektoré mi z bubínku vypadávajú.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.