Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám následující problém, při otočení klíčkem do startovací polohy se cca 5s nic neděje, pak se startér normálně roztočí a motor naběhne.. dělá to jen při prvním raním startu.. pak je celý den pokoj.. měl někdo podobný problém? Už mě to začíná štvát.. :D
Octavia 2 , 1.9 TDi
Děkuji
Nevím jak u Vaší Octávie, nevěřím tomu, že to dělá nenamazaný startér, ale spíše elektronika, nežli dá pokyn, aby starter točil. Přesně takto to dělá synovi u Turanu. První ranní start, studený motor, nic necvakne, jen to trvá 3 vteřiny. Pak to jned chytne.
Opravdu proběhne celé žhavení, aby pak dostal starter pokyn? Až po žhavení. Že je stená doba, nežli začně startovat?
Vždyť ještě není žádná zima, aby zatuhl starter.
Právě proto nikdo v servisu nechce ručit, že opraví ,,správný díl,,
Ano, žhavení nechám proběhnout než nastartuji.. už jsou zkoušel i 2x nažhavit.. takže tímto to nebude..
Stačí, aby dobře poslouchal, nebo někdo položil ruku na starter, zdali se tam něco děje, ty tři vteřiny. Páč vteřin se mi zdá hodně.
Startér určitě necvaká.. ověřováno několikrát.. jestě se teda může přiložit ruka zda se nehřeje cívka
Většinou je prodleva těch 5s někdy jen ty 3s.. každopádně milou zimu to nedělalo vůbec žádnou prodlevu
OK, tak musí nastoupit měření. Otočíte klíčkem a změříte, zdali do startéru jde "50". Pokud ano, tak je to opravdu startérem. Což ale opravdu nepředpokládám. Pokud až po 3-5 vteřinách, tak je to elektrikou do starteru. Nebo místo měřáku dáte žárovičku a pak to vidíte.
.
to mi připadá jak zatuhlý mazání vyjíždění pastorku...jak se to ohřeje funguje to, v létě to funguje a v zimě to tuhne...auta nemaje netuším kam kápnout WD. možná lépe petrolej...
ve startéru je měděná podkova jako kontakt výkonový, proudy jsou tam kolem 100A
asi to trvá, než vyjede pastorek , nebo vyjede vpořádku a špatně spíná výkonový kontakt, nebo je uvolněno připojení elektriky, včetně špatné kostry...
Co jste už všechno prověřil? Nebo nic a jen čekáte?
Právě, že ve startéru nic ani necvaká.. takže dle mě trvá, než dojde k sepnutí..
Nechal jsem prozatím očistit kontakty na startéru (vedení kabelů), každopádně v servisu se dál nikomu nechce, pač to udělá jen jednou ráno a pak už vše v pořádku celý den.. takže nechtějí vyměnit něco a pak se zjistí, že to tím není..
Není možnost nějak přes diagnostiku zjistit zda dochází k povolení startu?
takže máte jasno...výsuvný mechanozmus chce očistit a máznout nemrznoucím olejem...dělá se i do -40°C
ten pastorek vyskočí opravdu skokem? nebo vylézá jak šnek? Myslím že tohle je třeba vědět...co se zpožďuje, jestli točené nebo zasinití pastorku...
kdy se dostane startér pod funkční napětí /že zatíží baterku/ jde poznat, pokud rozsvítíte, jak zabere světla pohasnou, správně by měla pohasnout jen mírně, pokud pohasnou znatelně je někde šparná elektrika nebo baterka ale tu jsme vyloučili, v tom případě hledat přechocové odpory...pokud se takto nic nezjistí nezbude než měnit...a vypadá to že vy to měnit nebudete, neb se vám nechce ani připojit žírovku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.