Dobrý den, Mohu řídit odtahovku přesahující 3.5 tuny, když mám řidičák skupiny C ale nemám profesní průkaz a kartu řidiče? Mám to jen pro osobní účely. A jak by to bylo kdybych si chtěl vydělávat odtahem auto musel bych mít profesní průkaz? Díky snad je to pochopitelné
Takže když si potřebuji pro osobní účely něco odvézt s vozidlem přesahující hmotnost 3.5 tuny tak nemusím mít profesní průkaz ale jakmile si budu chtít vydělat tak musím mít profesní průkaz když budu jezdit vozidlem přesahující 3.5 tuny i když je to jakože dodávka ale přesáhne to 3.5 tuny?
Nevím jestli to ještě platí-pokud jsem zaměstnán jako řidič musím mít profesák + příslušnou skupinu.Pokud jsem zaměstnán jako třeba zední,tesař... a mám příslušné oprávnění tak můžu klidne s "drtikolkou"odvážet zeminu a navážet s ní materiál na stavbu svého RD,jako náhrada v zaměstnání (řidič si zlomí ruku a je třeba jej zastoupit) pak mohu jezdit s onou drtikolkou (T813-s1 nebo s3).
Pokud toto již neplatí pak se omlouvám,ale bylo to takto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.