Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičský průkaz odtahovka

Od: vendelin123 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Mohu řídit odtahovku přesahující 3.5 tuny, když mám řidičák skupiny C ale nemám profesní průkaz a kartu řidiče? Mám to jen pro osobní účely. A jak by to bylo kdybych si chtěl vydělávat odtahem auto musel bych mít profesní průkaz? Díky snad je to pochopitelné

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pro osobní potřeby nikoliv, pro živnost ano.

vendelin123
hodnocení

Takže když si potřebuji pro osobní účely něco odvézt s vozidlem přesahující hmotnost 3.5 tuny tak nemusím mít profesní průkaz ale jakmile si budu chtít vydělat tak musím mít profesní průkaz když budu jezdit vozidlem přesahující 3.5 tuny i když je to jakože dodávka ale přesáhne to 3.5 tuny?

Nevím jestli to ještě platí-pokud jsem zaměstnán jako řidič musím mít profesák + příslušnou skupinu.Pokud jsem zaměstnán jako třeba zední,tesař... a mám příslušné oprávnění tak můžu klidne s "drtikolkou"odvážet zeminu a navážet s ní materiál na stavbu svého RD,jako náhrada v zaměstnání (řidič si zlomí ruku a je třeba jej zastoupit) pak mohu jezdit s onou drtikolkou (T813-s1 nebo s3).

Pokud toto již neplatí pak se omlouvám,ale bylo to takto.

diesel, je to stále tak, jak píšete.

1* a *palec*

makk

Proto se to jmenuje profesní průkaz, protože je nutný pouze pro toho, pro koho je řízení auta profesí.

Děkuji p.Milane.oba řidiči v práci (mají profesák )mi tvrdili že toto již neplatí!

Diesel, řeší to dlouhý předpis EK 561/2006, ale já chodím každý rok na školení, vždy se na to ptám.

Zámečník, který veze svařenou konstrukci nákladákem na místo zhotovení, nepotřebuje profesák, ani na dovoz železa, aby svařil konstrukci.

Ukažte jim toto:

profesni-skoleni.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]