Nejste přihlášen/a.
Nevím, čemu říkáte "zabírá". Ale pokud spojka začne prokluzovat, jen se dotknete pedálu, brzy začne prokluzovat i bez dotyku a pak ji spálíte.
Nevím, co máte na mysli. Spojka by měla začít vypínat cca v 1/4 - 1/3 zdvihu při sešlápnutí. Při rozjezdu by měla spojka začít zabírat zase cca v 1/4 zdvihu nad podlahou. Pokud dobře chápu to, co popisujete, pak by ta vůle měla naopak být větší, než popisujete.
U dvojkové oktávky jsem měl na pedálu spojky asi 3 cm mrtvý chod - prostě se s ním dalo kousek zlehka kvedlat. Odpor (že začínám šlapat na spojku) jsem cítil až po těch 3 cm.
Dlouho jsem to neřešil (s tím už jsem auto koupil), pak jsem preventivně spojku vyměnil a zmizelo to. Je to prostě opotřebením. Pokud myslíte tohle, tak to neřešte a jezděte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.