Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůle pedálu spojky

Od: rumplajz odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Mám dotaz.. Mám lehkou vůli pedálu spojky .. Nevím jestli je to normální...Nezabírá úplně nahoře ale je tam lehká vůle abych prošlapl... pedál se normálně vrací ,nevidava žádný divný zvuk. Jen ta vůle. Jde to nějak sestelovat nebo je to nějaký vazny problém? Děkuji za odpověď ...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rumplajz
hodnocení

auto mám ford focus mk2

hodnocení

0x

Nevím, čemu říkáte "zabírá". Ale pokud spojka začne prokluzovat, jen se dotknete pedálu, brzy začne prokluzovat i bez dotyku a pak ji spálíte.

rumplajz
hodnocení

když slapnu na spojku tak je tam lehká vůle... že v tý vůli spojka nezabírá... úplně nahoře... jinak spojka mi přijde dobrá... nepociťuji žádný problém krom ty lehký vůle

hodnocení

0x

Nevím, co máte na mysli. Spojka by měla začít vypínat cca v 1/4 - 1/3 zdvihu při sešlápnutí. Při rozjezdu by měla spojka začít zabírat zase cca v 1/4 zdvihu nad podlahou. Pokud dobře chápu to, co popisujete, pak by ta vůle měla naopak být větší, než popisujete.

rumplajz
hodnocení

Možná si nerozumíme no... Jde mi o to lehkou vuli v horní poloze pedálu... Jako že jde z lehka... Jako by bylo něco povolenyho... Nevím ...

hodnocení

0x

U dvojkové oktávky jsem měl na pedálu spojky asi 3 cm mrtvý chod - prostě se s ním dalo kousek zlehka kvedlat. Odpor (že začínám šlapat na spojku) jsem cítil až po těch 3 cm.

Dlouho jsem to neřešil (s tím už jsem auto koupil), pak jsem preventivně spojku vyměnil a zmizelo to. Je to prostě opotřebením. Pokud myslíte tohle, tak to neřešte a jezděte.

rumplajz
hodnocení

Ano přesně to myslím. Takže nejde to nějak konkrétně seřídit? ...

Spojka se bohužel seřídit nedá, ale je to oblíbená pohádka autobazarů, když kupujete auto a ta spojka se vám prostě nějak nezdá... :-D :-D

hodnocení

0x

Jestli je vůli myšleno to, že spojka jde lehoučce a pak ztuha a pak má náznak vypínat, tak je něco špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]